Angol foci

Moyes beintett Mourinhónak, Rooney nem eladó

José Mourinho dicsérő szavakkal illette Wayne Rooneyt, de David Moyes jelezte, hogy minden hiába. A Manchester United nem fog megválni az angol csatártól, a Chelsea főnöke hasztalan próbálja Londonba édesgetni.

Nem kellett sokáig várni Moyes és Mourinho első üzengetésére

A Manchester United új menedzsere az elmúlt hetekben többször is beszélt Rooneyval, akiről korábban azt rebesgették, hogy távozni szeretne a klubtól. A helyzetet tisztázták, a csatár maradni fog, de a Chelsea új főnöke, José Mourinho még utoljára körbe udvarolta a gólvágót. Korábban már megtette, akkor arról beszélt, hogy Rooney olyan helyen játsszon, ahol jól érzi magát.

"Rooney egy olyan játékos, akit rendkívül kedvelek - mondta Mourinho. - Gyors és hatékony, tényleg kiváló, de ő a Manchester United játékosa, etikai szempontok miatt nem beszélhetek más klubok futballistáiról."

Azért David Moyes reagált Mourinho nyilatkozatára. A MU menedzsere már egyszer bejelentette, hogy Rooney nem eladó, de most megismételte.

"Lehet, hogy nem voltam teljesen érthető a múlt héten, ezért megismétlem: Rooney nem eladó - mondta Moyes. - Fárasztó ismételni magam, de megteszem, Wayne a Manchester játékosa, és az is marad. José Mourinho azt mondta, hogy nem etikus más csapatok játékosairól beszélni, ám mégis azt teszi."