Vívó Eb

Három magyar nyolcaddöntős női tőrben

  • MTI

A négyből három magyar, Varga Katalin, Varga Gabriella és Knapek Edina is győzelemmel kezdett a női tőrözők 32-es főtábláján, így bejutottak a nyolcaddöntőbe, Mohamed Aida ugyanakkor búcsúzott a Zágrábban zajló vívó Európa-bajnokság vasárnapi nyitónapján.

A viadal honlapja szerint a csoportkör után mind a négy magyar folytathatta a legjobb 32 között, ahol elsőként Varga Katalin a lengyel Hanna Lyczbinskával vívott óriási csatát. Varga végül egyetlen tussal, 15-14-re nyert, így készülhet az első kiemelt olasz Arianna Errigo elleni asszóra.

Knapek a francia Corinne Maitrejeannal mérkőzött meg a legjobb 16 közé kerülésért, s végül 15-12-re győzött, míg a vele azonos időben vívó Varga Gabriella a lengyel Malgorzata Wojtkowiakot győzte le szoros meccsen, 15-13-ra.

Mohamed Aida volt az egyetlen, aki vesztesként hagyta el a pástot a főtábla első fordulójában, úgy, hogy ezúttal esélye sem volt az orosz Larisza Korobjenyikova ellen, aki 15-7-es sikerrel lépett tovább.

A kontinensviadal első napján még a férfi párbajtőrözők egyéni viadalát bonyolítják. Itt mind a négy magyar, Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András és Szényi Péter is felkerült a 64-es főtáblára.