Vívás

Sikerrel hódított az olasz csajok harci tánca Budapesten - videó

  • VNA

Az új-zélandi rögbi válogatott legendás mérkőzés előtti táncát, a hakát próbálta megidézni Budapesten az olasz női tőrvívó válogatott, amely szombaton a SYMA csarnokban szerzett újabb világbajnoki címet.

Szombaton este a budapesti SYMA-csarnokban a papírformának megfelelő olasz siker született a női tőrözők világbajnoki csapatversenyében. Az Elisa Di Francisca, Carolina Erba, Arianna Errigo, Valentina Vezzali összeállítású négyes a nap folyamán Brazília (45-12), Kína (45-20), Dél-Korea (45-19) és a döntőben Franciaország ellen (45-18) sem izzadt meg igazán. A három egyéni világbajnokkal felálló olasz csapat tagjai így joggal gondolkozhattak a siker "cifrázásán". Ötletelésük végül a haka vívásra adaptált női verziójában öltött testet, amely az alábbi - amatőr - felvételen is látható. Ugyanezt, immár megfelelően kihangosított zenei aláfestéssel az esti finálé előtt is bemutatták az olaszok - igaz aligha csak emiatt győztek le mindenkit.

A nap folyamán a magyar női tőrcsapat a lengyelektől kapott ki rögtön az első meccsén 45-34-re, így végül a tizedik helyen zárt. Férfi kardozóink kiélezett meccset játszottak a későbbi ezüstérmes románokkal a negyeddöntőben, amelyet sajnos olimpiai bajnokunknak, Szilágyi Áronnak befejező emberként nem sikerült lezárnia 44-40-es vezetésről. A magyar csapat végül a hetedik helyen fejezte be a versenyt.  Vasárnap a párbajtőr csapatok versenyére kerül majd sor a budapesti SYMA csarnokban.