Ne szaladjunk ennyire előre, hiszen nagyon sok dolog van még előttünk. Addig azonban még sok minden történhet, egy betegség vagy egy sérülés keresztülhúzhat minden várakozást. Ezért azt mondom, még bármi lehet, de az biztos, az idei év jól indult” – összegezte az idei versenyeken nyújtott teljesítményt Vécsi Viktor, Attila edzője.

A szakember elmondta, tanítványa minden munkát megcsinált, amit elterveztek, ugyanolyan keményen dolgozott a szegedi tornateremben, mint a kubai edzőtáborban. „Úgy érzem, az eddigi idei teljesítményére nem lehet panasz, hiszen a világkupán alig egy hajóval kapott ki az olimpiai bajnok német Brendelltől, míg a válogatón magabiztosan nyert 1000 és 5000 méteren egyaránt” – mondta Vécsi.

Vécsi szerint a londoni olimpián elért hatodik hely mindkettőjüknek csalódás volt, és mindketten szeretnék bebizonyítani, hogy Attila ennél sokkal jobb. Éppen ezért indul két számban is a portugáliai kontinensvetélkedőn és reményeik szerint az augusztusi duisburgi világbajnokságon is.

Attila is tisztában van vele, hogy ehhez nagyon sokat kell edzeni, és ahhoz, hogy jó eredményeket érjen el, az sok lemondással is jár. Nagyon meg kell találni az edzés és a pihenés közti időszakot mivel töltse és ez egy 30 éves sportolónak lemondásokkal jár” – mondta Vécsi arról, mi az, ami leginkább változott Attila mentalitásában.