Átigazolás

Tyimoscsuk Szentpétervárra költözik, Gomez Nápolyba tart

Elhagyhatja a Bajnokok Ligája-győztes Bayern Münchent Mario Gomez és a következő három esztendőben az olasz Napoli játékosa lehet - írja a Bild. A támadó a Német Kupa döntőjét követően el is búcsúzott csapattársaitól. Biztosan távozik a bajoroktól Anatolij Tyimoscsuk, aki a Zenit Szentpétervárnál folytatja pályafutását.

"Ez volt az utolsó mérkőzésem a Bayernben" - idézik a 27 éves csatárt, aki a szombati kupadöntőben két gólt szerzett, csapata pedig 3-2-re legyőzte a Stuttgartot. Gomez tanácsadója, Uli Ferber az elmúlt hetekben állítólag több alkalommal is találkozott a nápolyiak vezetőivel.

Gomez 2016-ig írhat alá Rafael Benítez együtteséhez, jövőre pedig ismét szerepelhet a Bajnokok Ligájában, hiszen a Napoli a bajnokságban szerzett ezüstérmével kiharcolta az indulás jogát. A hírek szerint a támadó már ki is költözött müncheni lakásából.

Gomez azért dönthet a váltás mellett, mert az idei szezonban meglehetősen kevés lehetőséghez jutott, a Bundesligában huszonegy, a BL-ben hét találkozón szerepelt, legtöbbször csereként. Mivel a válogatott csatár szeretne bekerülni a 2014-es világbajnokságra utazó német keretbe, ezért a klubcsere szükségessé válhat.

Tyimoscsuk a Zenitnél folytatja pályafutását - Fotó: fc-zenit.ru

Tyimoscsuk esetében nem kell feltételes módról beszélnünk, az orosz Zenit ugyanis vasárnap bejelentette, hogy szerződtette a bajorok játékosát. Az ukrán középpályás szerződése június végén lejár a Bayernnél, a szentpéterváriakhoz pedig 2015-ig írt alá.