Nemzetközi foci

Klinsmann és Löw Washingtonban méri össze erejét

megosztom

Kettős érdeklődés előzi meg az Egyesült Államok és Németország labdarúgó válogatottjának hétvégi találkozóját.

A washingtoni Robert F. Kennedy stadionban vasárnap nemcsak a két nemzeti tizenegy csap össze, a találkozó "az előd és az utód", Jürgen Klinsmann és Joachim Löw sajátos erőpróbája is lesz. A 2006-os "nyári mese", a német labdarúgó válogatott kiemelkedő világbajnoki szereplése ugyanis a Klinsmann-Löw kettős nevéhez fűződik, azóta viszont Klinsmann az Egyesült Államok, Löw pedig Németország válogatottjának trénere lett.

A vasárnapi összecsapás előtt Klinsmann úgy fogalmazott, hogy rendkívül örül a találkozónak az utóddal. Hasonlóan nyilatkozott Jochim Löw is, aki szerint felemelő érzés lesz ismét együtt állni a pálya szélén, még ha ellentétes oldalon is. Mindketten kizárták azonban, hogy - noha barátságos találkozó lesz - az eredménnyel megajándékoznák egymást. Jürgen Klinsmann mindehhez még azt is hozzátette: aligha fog ujjongani akkor, ha Németország válogatottja gólt szerez.

A német csapat meglehetősen tartalékosan készül a vasárnapi mérkőzésre. Löw nélkülözni kényszerül a Bayern München és a Borussia Dortmund válogatottjait, akik a közelmúltban a londoni Wembley Stadionban a Bajnokok Ligájának döntőjében csaptak össze.
 

A Bayern közben újabb futballtörténelmi sikerre készül: az első triplázó német csapat lehet, ha nyer szombaton a VfB Stuttgart elleni német kupadöntőben. Jupp Heynckes együttese előbb bajnok lett, majd május 25-én a Borussia Dortmund legyőzésével a  Bajnokok Ligáját is megnyerte.

megosztom