Edzőkérdés

Moyes már hétfőn munkába állt a Manchester Unitednél

Nem tétlenkedik David Moyes, a Manchester United új menedzsere. A 2012-2013-as szezon vasárnap fejeződött be, de a skót tréner már másnap megjelent a Vörös Ördögök carringtoni edzőközpontjában.

Moyes hétfőn reggel 9:00-kor bukkant fel az edzőközpontban. Szerződése szerint július 1-én elég lenne munkára jelentkeznie, de miután engedélyt kapott az Evertontól, azonnal elkezdte ismerkedni új klubjával. Pár órával később Sir Alex Fergusonnal egy autóban távozott.

A hírek szerint Moyes hamarosan találkozik Wayne Rooneyval is, aki átadólistára kérte magát a Manchester United vezetőinél. A csatár Moyes alatt debütált a Premier League-ben, majd 2004-ben igazolt az MU-ba. 2006-os önéletrajzában élesen bírálta korábbi edzőjét, azt állította, Moyes kiszivárogtatott a médiának egy privát beszélgetést távozásáról. A menedzser bíróságra vitte az ügyet, és pert nyert egykori játékosa ellen. Azóta rendezték a sérelmeket, Rooney bocsánatot kért. Kérdés, hogy korábbi edzője ragaszkodik-e hozzá.

A támadó szerződése még két évig érvényes. Rooney 2010-ben már eljátszotta, hogy mindenáron távozni szeretne, akkor a Manchester City tűnt a befutónak. Végül maradt, megaszerződéssel bírták rá erre a Vörös Ördögök vezetői. Most a Bayern München és a Paris Saint-Germain mellett újabban a Chelsea is felmerült vele kapcsolatban.

A skót szakember egyébként elmondta, most egy rövid ideig két munkahelye lesz, Finch Farmra (az Everton edzőpályája) is elmegy, hogy elrendezzen mindent és rendben adjon át utódjának.