Román foci

A Steaua Bukarest tulajdonosát börtönbüntetésre ítélték, Dubajban marad

A legfelső bíróság három éves felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Gigi Becalit. Nyolc évet felügyelet alatt kell töltenie.

A Steaua Bukarest tulajdonosát, Gigi Becalit azért ítélték el, mert saját kezűleg - és testőreivel együtt - szolgáltatott igazságot, miután egy bűnbanda ellopta egyik limuzinját 2009 január végén. Emberei elkapták a tolvajokat, és fogva tartották őket. Mindannyian megkapták a 3 éves felfüggesztett börtönbüntetést.

A Dubajban tartózkodó politikus-üzletember azt nyilatkozta, fontolgatja, hogy nem tér vissza Romániába. Külföldről viszont nehéz lesz ellátnia a feladatokat, amelyek parlamenti mandátumával járnak, azt ugyanis nem veszítette el. A bíróság választhatósági jogának elvesztését mint büntetést ugyanúgy felfüggesztette a nyolc éves próbaidőre, mint a börtönbüntetést.

A manna.ro szerint a hír hallatán Becali indulatosan nyilatkozott, azt mondta, nem is akar hazajönni, kitelepül családostul, mert nyugalmat akar számukra is, és ott szeretne élni, ahol szeretik és megbecsülik.