Válogatás

Huszti-olló és Gera-bomba - az év legszebb magyar góljai - videó

Újra eltelt egy esztendő, így kiváló alkalom nyílt arra, hogy összegezzünk honfitársaink idei teljesítményét. Ezúttal a 2012-es év legszebb magyar találatait próbáltuk meg összegyűjteni, ami egyáltalán nem volt könnyű feladat, hiszen rengeteg szépségdíjas találatnak örülhettünk az idén.

Gera Zoltán (WBA)

Óriási góllal tért vissza a Premier League-be hosszú sérülése után Gera Zoltán, aki az augusztusi Liverpool elleni mérkőzés 43. percében a szezon egyik legszebb találatát szerezte. Egy WBA-szögletet követően a magyar középpályás a kipattanót mellel megszelídítette, majd egy pattanás után kegyetlen erővel a jobb felső sarokba tüzelt.

Sándor György (Videoton)

Az OTP Bank Liga 2012/2013-as szezonjának októberi mérkőzésén az újonc MTK nagy meglepetésre 3-2-re legyőzte az Európa Ligában vitézkedő Videoton csapatát. Sándor Györgynek azonban alighanem emlékezetes marad majd e mérkőzés, hiszen a rendes játékidő letelte után mintegy 25 méterről bombázta ki a hosszú felső sarkot. Sándornak tavasszal is volt egy hasonló találata - akkor a Győr volt az ellenfél -, de a kettő közül ezt találtuk szemet gyönyörködtetőbbnek.

Huszti Szabolcs (Hannover)

A Zenittől a nyáron korábbi csapatához visszatérő Huszti Szabolcs az ősz egyik legjobb teljesítményét nyújtotta a Bundesligában. Noha az év vége felé már némi formahanyatlás mutatkozott a magyar középpályás játékában, az őszi szezon első felében káprázatos dolgokat láthattunk tőle. Huszti egyik legemlékezetesebb mérkőzése a Werder Bremen elleni hazai bajnoki volt, ahol egy csodálatos szabadrúgásgól mellé egy ollózós találatot is sikerült bevinnie. A német bajnokságban ritkán látható ilyen teljesítmény, így nem csoda ha a német sajtó rengeteget cikkezett a soproni születésű magyar játékosról.

Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva)

A nyírlugosiak büszkesége ha nem is kezdte bombaformában az évet, összességében elégedett lehet az idei produkciójával. A Dinamo Moszkva 25 éves szélsője klubcsapatában alapemberré vált, a román Dan Petrescu érkezése pedig a teljesítményére is jó hatással volt. A magyar válogatott az ősz folyamán igazi vezére lett a Dinamónak, amit góljai mellett gólpasszai is bizonyítanak. A moszkvaiak a pocsék szezonkezdetet követően magukra találtak, és a sereghajtó pozícióból a kilencedik helyre sikerült felkúszniuk.

Dzsudzsák idén négy gólt szerzett a Dinamo színeiben és egyet a válogatottéban, ezek közül pedig véleményünk szerint a Rubin Kazany ellen szerzett találata volt a legszebb. Íme:

Buzsáky Ákos (QPR)

A 30 éves válogatott középpályás jelenleg az angol másodosztályú Barnsley csapatát erősíti, de tavasszal még a Premier League-ben vitézkedő QPR alkalmazottja volt. A londoniaknál sikeres és szép éveket eltöltő magyar irányítóra az első osztályban már nem igazán számítottak a szakmai stáb részéről, noha amikor lehetőséghez jutott, akkor nem okozott csalódást. Ennek egyik ékes példája a Swansea City ellen szerzett csodálatos találata, melyet a PL előző szezonjának 33. fordulójában ért el.

Németh Norbert (Eger)

Az újonc egriek egyik nagy nyári fogása volt a korábban a Budapest Honvéd, a Vasas és az MTK színeiben is megforduló Németh Norbert. A 31 éves irányító középpályás az ősz folyamán próbált a hevesiek húzóembere lenni, ami többé-kevésbé sikerült is neki, de csapata így is az egyik kieső helyen kénytelen telelni. Németh legemlékezetesebb megmozdulása egyértelműen a bajnok Debrecen ellen történt, amikor is egy jobb oldalról érkező beadást félfordulattal kapásból a kapus szemei közé vágta. Tovább emeli a találat "rangját", hogy ezzel a góllal az újonc megszerezte a három pontot a címvédő ellen.