Román foci

Radamel Falcao nem kellett a CFR edzőjének

Pászkány Árpád, a CFR Cluj tulajdonosa elmondta, az orra elől halászták el Dzsudzsák Balázst, Radamel Falcao pedig nem kellett az edzőnek.

Pászkány Árpád sokat költ a hobbijára

Interjút adott a Borsnak Pászkány Árpád, a CFR Cluj tulajdonosa. Az erdélyi Abramovicsként is emlegetett üzletember csapata, a kolozsvári CFR az Old Traffordon győzte le a Manchester Unitedet, mégsem jutottak tovább a BL-ben.

"Eddig durván 200 millió euróba, ebben azért benne van a 85 milliós bevétel is - mondta az üzletember arra a kérdésre, mennyibe fáj neki eddig a csapat. - Csak az infrastrukturális beruházásokra elment 9 milliárd forintnyi összeg. Mellesleg a Chelsea éppen akkor nyerte meg a Bajnokok Ligáját, amikor a legkevesebbet költöttek rá. Jobb lenne, ha luxusjachtokat, kacsalábon forgó palotákat vennék? Mit csináljak, szeretem. A pénz azonban nem minden, az csak az alap, amelyre lehet építeni. A fél világot behálózó játékosfigyelő rendszerem van, kitűnő szakemberek segítenek, de nyilvánvaló, hogy nem vehetem fel a versenyt a Barcelonával vagy a PSG-vel, ám jó játékosokkal összehozhatok egy remek csapatot."

Pászkánynak felvetették, hogy sokan bírálják, mert alig jutnak szóhoz román játékosok a klubban.

"Komoly az utánpótlásunk, de a fiatalok még messze nem az igaziak. A szurkolóknak a győzelem a fontos. Nézze meg a Premier League-et! Hány angol játszik a klubokban? A Kolozsvár a légiósokkal érte el idei sikereit, többek között Vass Ádámmal, aki sajnos éppen a BL-ről maradt le sérülése miatt, de nagyon jó futballista. Vannak magyarországi megfigyelőim is, az Eindhoven annak idején az orrom elől halászta el Dzsudzsák Balázst. S néhány éve csak azért nem szerződtettünk le egy fiatal kolumbiai tehetséget, mert az edzőnknek akkor más, erőszakos stílusú csatárra volt szüksége. Mellesleg Radamel Falcaónak hívták az illetőt, aki most az Atléticóban termeli a gólokat…

Az üzletember a magyar élvonalról is markáns véleményt formált.

"Minden elismerésem Garancsi Istváné, hiszen tudom, mit jelent a fociba fektetni. Azonban a magyar bajnokságban nincs igazi verseny. Romániában nyolc-tíz közel hasonló képességű csapat harcol a pontokért. Magyarországon csak kettő-három. A fordulóról fordulóra megvívott kiélezett csaták nélkül nehéz előre lépni. A Barcelona is visszaesne, ha az NB I-ben vagy éppen a román bajnokságban kellene játszania" - jegyezte meg Pászkány.