Női asztalitenisz BL

Nyert és elődöntős a Budaörs a BL-ben

A Budaörs hazai pályán 3-0-ra legyőzte a horvát STK Dr. Casl együttesét a női asztalitenisz Bajnokok Ligája B csoportjának utolsó, pénteki mérkőzésén, s ezzel - csakúgy, mint az előző szezonban - bejutott az elődöntőbe.

Az már korábban eldőlt, hogy a triót az osztrák Ströck nyeri, s a magyar csapatnak a zárómeccsen elég volt három szettet nyernie a zágrábiak ellen a továbbjutás kiharcolásához.

A feladatot aztán már a párharc első találkozóján teljesítette Pergel Szandra, aki három sima játszmában diadalmaskodott a horvát Suncica Vugrinec felett, így a hátralévő mérkőzések már tét nélkül zajlottak. A második párban Madarász Dóra egy ideig nem találta az ellenszert a szintén horvát Lea Rakovac játékára, végül azonban - a második és a harmadik szettben is jelentős hátrányból fordítva - 3-1-re jobbnak bizonyult riválisánál. A harmadik - s mint később kiderült, utolsó - találkozón a budaörsiek ugyancsak horvát légiósa, Cornelia Molnar a japán Josida Micukival nézett farkasszemet, és szoros csatában, döntő szettben legyőzte ázsiai ellenfelét, beállítva ezzel a végeredményt.

Eredmény:
B csoport:
Budaörsi 2i SC-STK Dr. Casl (horvát) 3-0
Pergel Szandra-Suncica Vugrinec 3-0 (5, 9, 8)
Madarász Dóra-Lea Rakovac 3-1 (-1, 9, 9, 10)
Cornelia Molnar-Josida Micuki 3-2 (8, -7, 4, -5, 8)
 
A csoport korábbi eredményei:
SVS Ströck (osztrák)-STK Dr. Casl 3-1
STK Dr. Casl-Budaörsi 2i SC 0-3
STK Dr. Casl-SVS Ströck 2-3
Budaörsi 2i SC-SVS Ströck 2-3
SVS Ströck-Budaörsi 2i SC 3-1
 
A végeredmény: 1. Ströck, 2. Budaörs, 3. STK Dr. Casl
A trióból az első kettő jutott az elődöntőbe, amelyre - oda-visszavágós rendszerben - februárban kerül sor.