US Open

Két fronton érdekelt még Babos Timi New Yorkban

A magyar játékosnak egyesben véget ért a torna, női párosban és vegyes párosban viszont versenyben van.

Babos Tímea szerdán órisási csatára kényszerítette a 2006-os bajnok Marija Sarapovát. Az orosz klasszisnak 2 óra 22 percre volt szüksége, hogy 6-7, 6-4, 6-1 arányban legyőzze a magyar teniszezőt.

"Azt gondolom, hogy egy nagyon jó és kemény mérkőzés volt. Az biztos, hogy Marija rendkívül jó játékos, aki most is remek formában van. Szerintem én is nagyon jó meccset játszottam, örülhetek ennek a teljesítményemnek. A második szettől már picit passzívabb lettem, de Marija nagyon jól kezdett el játszani, minden helyzetből jót ütött. Akármi is történt vele a múltban: Marija egy igazi nagy bajnok! Nagyon jól játszik most is. Ettől függetlenül nekem is pozitív ez a meccs, örülök, hogy ismét pályára léphettem az Arthur Ashe Stadionban. Ez most így sikerült. Nem mondhatom, hogy jó volt a sorsolásom, hiszen talán lett volna olyan játékos a második fordulóban, akit ilyen tenisszel legyőzhetek. De ilyen a tenisz." 

Az elmúlt félévben nem játszottam valami jól, de Wimbledon óta már egyre jobban megy, ismét jó úton kezdtem el haladni. Ezeken a versenyeken kiemeltnek kell lenni, talán kedvezőbb sorsolást kaphat az ember. Mindenesetre tényleg élveztem a játékot, nagyon-nagy élmény volt ismét itt játszani. Most erről ennyit: jöhet a női páros és a vegyes páros is. 

– nyilatkozta Timi a babostimea.hu-nak.

Babosnak itt még messze nem ért véget a 2017-es US Open, ugyanis vasárnap Andrea Hlavackovával az oldalán női párosban érdekelt, míg szombat este Bruno Soaresszel vegyes párosban kezdi meg a küzdelmeket.

Hlavackovával remek párost alkotnak, ugyan a rabati tornagyőzelmük és a madridi döntőjük óta sem füvön, sem pedig kemény pályán nem játszottak finálét, de bármikor jöhet egy újabb kiugró eredmény. Egy meccsen már túl vannak, 6-4, 6-2-re verték a Stojanovic, Vikhlyantseva szerb-orosz duót. A következő ellenfél az Atawo, Lisicki páros lesz, akik először játszanak együtt. Előbbi jó páros játékos, utóbbi viszont csak ritkán ragad ütőt ebben a műfajban. Papíron nem kellene, hogy Baboséknak gondot okozzon ez a meccs, de 1.25-ért nem érdemes megjátszani a magyar-cseh kettős sikerét. 

Fogadás a győztesre    
Babos/Hlavackova Atawo/Lisicki
1.25 3.30

Ami a vegyes párost illeti, Baboséké lehet akár az egyik legerősebb. Korábban még nem játszottak együtt, de Timi fizikálisan erős és jól szervál, így vegyesben kitűnően helyt szokott állni. Soares is nagyon érzi ezt a műfajt, kétszeres US Open- és egyszeres Australian Open-bajnoknak mondhatja magát vegyesben. Kezdésként két fiatal amerikai, Sofia Kenin és Michael Mmoh áll majd velük szemben. Egyikük sem játszott még vegyesben és párosban sem nagyon jeleskednek, így a hazai pálya ellenére komoly meglepetés lenne, ha nem Babosék jutnának tovább.

Fogadás a győztesre    
Babos/Soares Kenin/Mmoh
1.14 4.45