NB I

Az öltöző úgy nézett ki, mint egy kórházi terem - állítják a Vidinél

Továbbra is beszédtéma Székesfehérváron a hétvégén lejátszott Kecskemét elleni bajnoki találkozó. A Videoton együttese ugyan 2-0-ra legyőzte a vendégeket, de a találkozó több vezéráldozatot is követelt. A lefújás után Horváth Ferenc és Paulo Sousa szópárbajt vívott egymással, de azt egyik fél sem árulja el, hogy mi volt a vita kirobbantója. Most a Videoton FC tulajdonosa, Garancsi István nyilatkozott a klub honlapjának.

Oliveirát segítik le a pályáról a szakmai stáb tagjai

A vasárnapi találkozónak több tényező is megadhatta az alaphangját, de nem úgy sültek a dolgok, mint ahogy azt várni lehetett. A kecskemétieket trenírozó Horváth Ferenc például hét éven keresztül erősítette a Videoton csapatát, de Vaskó Tamás és Farkas Balázs is ismerős arcnak számít Fehérváron. Ennek ellenére - vagy éppen ezért? - a találkozó meglehetősen feszült hangulatban telt, a játékvezető az 59. percben Farkas Balázst második sárga lapja után idejekorán a zuhanyzóba küldte. A találkozót végül a piros-kékek Nikolics és Mitrovics góljaival megnyerték, de több játékos - Oliveira, Caneira, Gyurcsó - is megsérült a mérkőzésen.

"Azt hiszem, elérkeztünk egy olyan pillanathoz, amikor fel kell emelnünk a szavunkat, és meg kell szólalnom mint tulajdonos és játékosokba, sportba befektető személy - idézte a vidi.hu a klub tulajdonosát, Garancsi Istvánt.  "Ilyen durva, az ellenfél játékosait megfélemlítő, a cél érdekében minden eszközt bevető csapattal még pályafutásom során nem találkoztam. Az ezt végigasszisztáló bíráskodással szintén nem. Nem engedhetjük ezt tovább, nem lehet megengedni, hogy mások munkáját szándékosan tegyék tönkre magukról megfeledkezett játékosok, és ezt a bírók engedjék a pályán. Csak a vakszerencse mentette meg a csapatunkat a súlyosabb sérülésektől. Az öltöző úgy nézett ki, mint egy kórházi terem. Ennyi rúgást, sérülést fél év alatt szed össze a csapat, nem beszélve arról, hogy a meccs alatt a játékosainknak leginkább arra kellett figyelniük, hogy hogyan kerüljék el a még komolyabb sérüléseket."

A klubvezető szerint a magyar futball egészének az érdeke, hogy a csapatok sportszerűen futballozzanak. "Ha mondjuk az ilyen játékból fakadó sérülés miatt nem tudunk az Európa Ligában a legerősebb összeállításunkban szerepelni, akkor az az egész magyar labdarúgás számára veszteséget jelent. Fura, hogy nem szándékos kezezésekért azonnali kiállítások járnak, szándékos, hátulról jövő, alattomos támadásokért pedig semmi, pedig egyértelmű volt több esetben is, hogy nem a labdára, hanem a játékosokra utaztak. Az erről szóló összefoglalókat meg fogjuk küldeni az MLSZ illetékeseinek, jelen pillanatban pedig a jogi megoldásokat keressük a hasonló, durva meccsek elkerülésére." - tette hozzá Garancsi István. A tulajdonossal készült interjú teljes egészében itt olvasható el.

A vasárnapi összecsapás lefújása után a két vezetőedző, Horváth Ferenc és Paulo Sousa komoly nézeteltérésbe keveredett egymással, de a kecskeméti tréner szerint csak a felfokozott idegállapot okozta a felhajtást. "Nem kell nagy feneket keríteni az ügynek - mondta Horváth. - Az a magyarázata az összeszólalkozásnak, hogy Sousa és jómagam is nemrégiben még aktív futballisták voltunk, így könnyebben kicsúszik ez, az a szánkon. A meccs után nem maradt tüske egyikünkben sem. Sousa sem sértődött meg, amire bizonyíték, hogy a lefújást követően megjegyezte: a magyar futball fejlődése érdekében olyan edzőkre van szükség, amilyen én vagyok. Ez jólesett.""