ATP-vb

Győzelmével Djokovics csoportelső, Berdych elbúcsúzott

A londoni ATP-világbajnokság A csoportjának harmadik fordulójában a második kiemelt Novak Djokovics 6:2 7:6 arányban legyőzte az ötödikként rangsorolt cseh Tomás Berdychet, így csoportelsőként jutott a négy közé. Berdych ezzel szemben kiesett.

A szerb Novak Djokovics a cseh Tomás Berdych ellen üti vissza a labdát a londoni ATP-világbajnokságon

Ugyan Novak Djokovics két győzelemmel magabiztosan vezette a csoportot, csak akkor lehetett teljesen biztos a továbbjutásában, ha legalább egy szettet nyer Tomás Berdych ellen. A szerb ennek megfelelően Berdych második adogatójátékában mindjárt három bréklabdához jutott, s noha ezeket még elpuskázta, a negyediket már nem (2:1). A gémben a két játékos összesen hét ki nem kényszerített hibát ütött, az egyetlen nyerő, melyet Djokovics mutatott be, parádés volt. A folytatás innentől kezdve sima volt, Berdych egyedüli bréklabdáját nem használta ki, Djokovics még hozzátett egyet, s 6:2-re nyerte az első játszmát.

A szerbnek így a továbbjutás zsebben volt, de a világelső nem lazsált, a második szettben ismét 1:1-es állásnál vette el riválisa adogatójátékát, s 2:1-es előnyre tett szert. Az előző felvonással ellentétben azonban Berdych azonnal visszabrékelt, majd bréklabdát hárítva hozta adogatását (2:3). Fordulat azonban nem állt be a mérkőzésen, Djokovics a továbbiakban magabiztosan nyerte adogatásait, következhetett a tie-break (6:6). A rövidítésben Berdych többek között pazar röptejátékának köszönhetően 5-1-re, majd 6-3-ra is vezetett, ez sem volt neki elég azonban ahhoz, hogy döntő játszmára mentse az összecsapást. Djokovics zsinórban öt poént nyert, s 8-6-ra behúzta a rövidítést.

Győzelmével Djokovics csoportelsőként jutott tovább, Berdych viszont kiesett, a csoport zárómeccsén nem születhet neki kedvező eredmény. A Murray-Tsonga találkozón a brit és a francia egymás között dönti el a második helyet.

ATP-világbajnokság, London
A csoport, 3. forduló
Djokovics (szerb, 2.)-Berdych (cseh, 5.) 6:2 7:6(6)
 
Később:
Murray (brit, 3.)-Tsonga (francia, 7.)
 
A csoport állása:
1. Djokovics 3 győzelem (6-1, már csoportelső) 2. Murray 1 (3-3) 3. Berdych 1 (3-5, már kiesett) 4. Tsonga 0 (1-4)