Európa Liga

Nehéz legyőzni minket a Sóstói Stadionban - Paulo Sousa

A Videoton csütörtökön a Baselt fogadja a labdarúgó Európa Liga 3. fordulójában. A szerdai délutáni sajtótájékoztatón Paulo Sousa, a fehérvári gárda mestere szerint a svájci csapat az eltiltott Alexander Frei nélküli is erős.

Paulo Sousa

Frei szeptember 20-án a Sporting Lisszabon elleni, gól nélküli döntetlennel zárult EL-csoportmérkőzést követően elkésett a doppingvizsgálatról, ezért az Európai Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága egy mérkőzésre eltiltotta.

"Alex Frei az egyik leggólerősebb játékosa nem csak a Baselnek, de az egész svájci bajnokságnak is - mondta Paulo Sousa, a Vidi mestere. - Egy ilyen játékost elkerülni mindig jó dolog az ellenfél számára. Tudjuk, hogy jó játékosok alkotják a Baselt, akik a játék ritmusát is jól szabályozzák. Azonban a feladatunk az, hogy a lehető legjobbat kihozzuk abból, hogy a csoportkörbe jutottunk. Tisztában vagyunk azzal, hogy ellenfelünknél egy hete edzőcsere történt. Ez természetesen nehezíti a felkészülésünket, de szerencsére az övékét is. Reméljük, utóbbi holnap erősen látszódni fog a Basel játékán. Mindentől függetlenül úgy érzem, hogy a csoportban továbbra is a többi csapatnak van győzelmi kényszere ellenünk. Ennek ellenére minket nagyon nehéz legyőzni – főleg itt, a Sóstói Stadionban. A Basel elleni mérkőzésre több időnk volt felkészülni, mint a legutóbbi nemzetközi tétmeccsünkre. Lehetőségünk volt két olyan edzésnapot is tartani, melyen teljes intenzitással tudtunk dolgozni."

A Videoton-Basel EL-mérkőzésről a hathárom.hu csütörtökön 19 órától élő, szöveges tudósításban beszámol.

  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/1323818