Kajak-kenu

Fénymásolt edzői diplomára kérte volna a jutalmat Andrian Douchev?

Janics Natasa férje, Andrian Douchev igényt tart az olimpiai edzői jutalomra, de csak egy fénymásolt edzői papírt mutatott be.

Douchev-Janics Natasa és férje Szerbiában folytatja

Ahogy arról beszámoltunk, Janics Natasa férje, Andrian Douchev igényt tart az olimpiai edzői jutalomra. A Szerbiába visszatelepülő háromszoros olimpiai bajnok kajakos edzője, Kovács László elmondta, 9 millió forintos edzői jutalmára igényt tart Natasa férje, a bolgár Andrian Douchev.

"Ennek ellenére az olimpia előtt Kovács Lászlót jelölte meg trénerének - mondta a Borsnak Ábrahám Attila, a szövetség főtitkára. - Nekünk nincs tudomásunk arról, hogy Doutchev bármilyen jogon megkaphatná a jutalmat, már csak azért sem, mert a diplomáját nem honosította, és a MOB több kritériumának sem felel meg."

Petrovics Kálmán, a szegedi kajak-kenu klub igazgatója elmondta, Douchev két éve egy fénymásolt edzői diplomát adott le, ez azonban kevés volt ahhoz, hogy hazánkban edzőként működhessen.

"Natasa kérése volt, hogy Kovács László edző mellett a férje is ott lehessen a motorcsónakban - mondta Petrovics a lapnak. - De hogy az edzője lett volna, az barokkos túlzás. Úgy vagyunk vele, mint a mesében a farkas és a kismalac, betolta a lábfejét, aztán már benne van a fazékban..."

A Bors szerint egyre több emberben vetődik fel az a kérdés, hogy Douchev tényleg rendelkezik-e edzői diplomával. A lap felhívta a bolgár kajak-kenu szövetséget, ott azt a tájékoztatást kapta, ők nem tudják, van-e megfelelő képesítése, és azt ajánlották, hogy a szófiai Nemzeti Sport ­Akadémiánál érdeklődjenek, de a helyi TF-et nem tudták elérni.