Bundesliga

Négy forduló után sem vesztett pontot az újonc Frankfurt

A Frankfurt stabil játékának köszönhetően magabiztosan nyert a Nürnberg otthonában a Bundesliga 4. fordulójának első mérkőzésén.

Mindkét csapat a német együttesekre jellemző lendülettel, ugyanakkor a kisebb gárdákat fémjelző pontatlanságokkal kezdte a mérkőzést. Az első igazán emlékezetes esemény a hazai Balitsch és a vendég Schwegler ütközése volt, ami után mindketten ápolásra szorultak, utóbbi feje pedig erősen vérezni kezdett, így le kellett őt cserélni a 15. percben.

A 21. minutumban pedig már a második kényszerű cseréjét kellett végrehajtania Armin Vehnek, akinek csapata azonban a 25. percben így is megszerezte a vezetést Hoffer találatával. (0-1)

A Nürnbergnek voltak ugyan lehetőségei az egyenlítésre, Kiotake révén egy kapufáig is eljutott, de összességében a Frankfurt játéka tűnt stabilabbnak.

Inui Takesi örül a góljának a Nürnberg-Frankfurt mérkőzésen a Bundesligában 2012-ben.

A szünet után kissé eseménytelenül telt az idő, legfeljebb a hazai Timm Klose kisebb lehetőségeit említhetjük, aztán a vendégektől Inui elindult a tizenhatos bal sarkától a 60. percben, lövőhelyzetig tologatta a forgolódó védők előtt a labdát, majd a bal alsóba lőtt. (0-2)

A Nürnberg ez után egyértelműen megkapta a területet a támadásvezetésre, de csak a 76. percben tudott élni a lehetőséggel, akkor Polter bólintotta be a hazaiak szépítő gólját. (1-2)

A folytatásban a hazaiak kissé meglepő módon nem tudtak fölénybe kerülni, hátrányuk ellenére is ők kényszerültek kontrajátékra. Ennek a hosszabbításban majdnem meglett az eredménye, de Polter a kapu mellé piszkálta a labdát, így maradt a vendégelőny, majd meg is született a vendéggyőzelem.

A Frankfurt ezzel négy meccs után 12 ponttal áll az élen, míg a Nürnberg elveszítette veretlenségét, és maradt a hatodik.

Bundesliga
4. forduló
Nürnberg-Frankfurt 1-2 (0-1)
gólszerzők: Polter (76.), illetve Hoffer (25.), Inui (60.)