Premier League

Paul Scholes góllal ünnepelte 700. meccsét

Paul Scholes 700. meccsén lépett pályára a Premier League-ben és góllal ünnepelt. A Manchester United középpályása szerezte csapata első gólját a Wigan elleni győztes hazai meccsen a Premier League 4. fordulójában.

Manchester United-Wigan

Gyorsan hangulatba hozhatta volna közönségét a Manchester United. A 4. percben Al Habsi, a Wigan kapusa a 16-os jobb oldalon térden csúszva buktatta Valenciát. Az érthetetlen mozdulatot büntető követte, Hernandez a bal sarokra lőtte, az ománi vetődve védte. Az 51. percig várt a gólra az Old Trafford publikuma, Nani jobbról centerezett, Al Habsi kiütötte a labdát, Scholes három méterről a hálóba vágta - ez volt a 107. PL-gólja. A 63. percben Hernandez javította a kihagyott 11-est, Büttner élesen belőtt labdájába bökött bele, a labda a bal sarokba perdült. Három perccel később a gólpasszos holland kígyózott át a védőkön, a cselsorozat végén balról lőtt, Al Habsiról saját kapujába vágódott a labda. Húsz perccel később Powell 19 méterről a negyediket vágta, fölényesen nyert a MU. Rio Ferdinand 400., Ryan Giggs 600., Paul Scholes pedig 700. meccsén lépett pályára a Premier League-ben.

Paul Scholes

Arsenal-Southampton

Azonnal kapujához szögezte a Southamptont az Arsenal és a 11. percben gólt szerzett. Gibbs balról, éles szögből lőtt, Davis kapus lábai között átkúszott a labda és a mögötte érkező Hooiveld saját kapujába terelte. A 31. percben folytatódott a hazai show, Podolski szabadrúgásból, ballal, 23 méterről a léc alá tekert. Négy perc múlva jött a harmadik, Gervinho jobbról, hat méterről, a rövid sarokba lőtt. A 37. percben újabb öngólt vétett a Southampton, Gibbs bal oldali beadását Clyne saját kapujába vágta. A félidő végén szépített a vendégcsapat, Szczesny kiejtett egy beadást, a labda Fox elé hullot, aki a hálóba küldte. Ez volt az első gól, amit az Arsenal az idei bajnokságban kapott. A 71. percben jött az ötödik hazai gól, Ramsey gurítása a kapufáról Gervinho elé pattant, aki egy lépésről az üres kapuba passzolta. Két perccel a vége előtt Walcott lőtte a hatodikat, kiütéses Arsenal-siker.

Aston Villa-Swansea

Az Aston Villa borzalmasan kezdte az idényt, három forduló után mindössze egy ponttal állt és azt a Swansea-t fogadta, amely héttel nyitott. A hazaiak a 16. percben Lowton távoli löketével kerültek előnybe, majd a két perccel zárás előtt Benteke biztosította be a sikert. A birminghami gárda első győzelmét aratta, a vendégek először buktak.

Fulham-WBA

Gera Zoltán a ismét WBA kispadján üldögélt. A hazaiaknál először kezdett Dimitar Berbatov, aki a 32. percben betalált, Kacaniklic bal oldali passza után 14 méterről lőtt a vendégek kapujába. A 38. percben a WBA gólhátrányát, emberhátrány követte, Odemwingie azonnal piros lapot kapott, Riethert faragta. A félidő zárásaként Berbatov bevágott egy 11-est, kettővel vezetett a Fulham. A 89. percben Sidwell állította be a 3-0-ás végeredményt, a WBA első vereségét szenvedte el, Gera ezúttal sem kapott szerepet.

QPR-Chelsea

A nyeretlen QPR a mezőny egyetlen hibátlan alakulatát, a Chelsea-t fogadta. Az első félidőben a vendégek fölényben játszottak, ám Hazard és Torres sem tudott élni a kínálkozó lehetőségekkel. A szünet után a QPR előtt is adódtak lehetőségek, a legnagyobbat talán Zamora puskázta el, a vége 0-0 lett. Immár a Chelsea sem hibátlan, a QPR továbbra is nyeretlen.

Stoke City-Manchester City

A Stoke City három döntetlennel nyitotta a szezont és a negyedik meccsén már a 15. percben betalált. Egy szögletet követően Crouch közelről a bal alsóba lőtt. Húsz perccel később egyenlített a vendégcsapat, az első meccsén szereplő Javi Garcia hét méterről fejelt a hálóba. A szünet után fölényben játszott a City, a 93. percben Dzeko kis híján megnyerte a meccset a vendégeknek, emelése után az üres kapu felé hullott a labda, de Shawcross a gólvonalról kivágta. Négyből négy döntetlennel áll a Stoke City.

Premier League
4. forduló
Arsenal-Southampton 6-1 (4-1)
Gól: Hooiveld (11., öngól), Podolski (31.), Gervinho (35., 71.), Clyne (37., öngól), Walcott (88.), ill. Fox (45.)
 
Aston Villa-Swansea 2-0 (1-0)
Gól: Lowton (16.), Benteke (88.)
 
Fulham-WBA 3-0 (2-0)
Gól: Berbatov (32., 45. - a másodikat 11-esből), Sidwell (89.)
Kiállítva: Odemwingie (38., WBA)
 
Manchester United-Wigan 4-0 (0-0)
Gól: Scholes (51.)., Hernandez (63.), Buttner (66.), Powell (82.)
 
QPR-Chelsea 0-0
 
Stoke City-Manchester City 1-1 (1-1)
Gól: Crouch (15.), ill. Javi Garcia (35.)
 
Később
Sunderland-Liverpool 18.30
 
Korábban
Norwich-West Ham 0-0
 
Vasárnap
Reading-Tottenham 17.00
 
Hétfő
Everton-Newcastle 21.00