Nemzetközi foci

A Videoton kupaellenfele szerint hibás az UEFA listája

Luis Godinho Lopes, a Sporting elnöke úgy gondolja, egyszerű kommunikációs hibáról van szó, így kerülhettek fel a tartozók listájára.

A Sporting elnöke szerint csak kommunikációs hibáról van szó

Ahogy arról beszámoltunk, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) visszatartja a pénzdíját 23 olyan klubnak, amely nem felel meg a "pénzügyi fair play" szabályzatnak.

Az egyesületeket - amelyek egyébként szerepeltek, illetve még szerepelnek az UEFA 2012/13-as klubversenyeinek valamelyikében - azért sújtották ilyen szankcióval, mert tartoznak más egyesületeknek, saját dolgozóiknak, valamint az illetékes adóhatóságoknak is.
A megbüntetett gárdák között van a portugál Sporting, amely a Videoton ellenfele lesz az Európa Liga csoportkörében.

A portugál sztárklub szerint azonban az európai szövetség hibázott, mivel az október 14-i határidő lejárta előtt nyilvánosságra hozta a listát, csak ennek köszönhető, hogy a Sporting is ott van a csapatok között. A 18-szoros portugál bajnok elismerte, hogy kisebb tartozása van egy másik klub felé, de a klub elnöke,  Luis Godinho Lopes meglepődött az UEFA listáján.

"Nem mondhatom, hogy örülök annak a helyzetnek, ami kialakult. Szomorú voltam, amikor megláttam a Sporting nevét, ez csak egy kommunikációs hiba" - mondta a klub első embere, aki hozzátette, nem nagy összegről van szó.