Utánpótlás

Az U19-es csapat döntetlennel kezdte a Vilotic-tornát

U19-es válogatottunk jó játékkal játszott 1-1-es döntetlent a belgákkal felkészülési mérkőzésen.

Az Európa-bajnoki selejtezőre készülő U19-es válogatott a szabadkai Vilotic-tornán folytatta felkészülést novemberi tétmérkőzéseire. Pénteken az egy nappal korábban a házigazda szerbeket 2-0-ra verő belgák ellen lépett pályára Mészöly Géza szövetségi edző együttese. A mieink a Nagy Gergő - Botka Endre (Csikortás Dávid, 90.), Szilvási Péter, Zsirai Martin, Hangya Szilveszter - Pintér András, Lőrinczy Attila (Berki István, 82.), Kleinheisler László (Vankó Imre, 77.) - Szécsi Márk (Farkas Aurél, 60.), Novothny Soma (Szenes Bence, 60.), Bese Barnabás összeállításban szerepeltek a találkozón - írja az mlsz.hu.

Az első negyed óra még kiegyenlített játékot hozott, ezt követően azonban a magyar válogatott átvette az irányítást, két Lőrinczy Attila-szabadrúgásnál centiken múlt a gól, illetve Szécsi Márk ugyancsak közel járt a vezetés megszerzéséhez. A második félidőben is a mieink domináltak, de az 58. percben egy labdavesztés után indított gyors kontra végén a belgák megszerezték a vezetést. A 65. percben a nem sokkal azelőtt beállt Szenes Bence egyenlített, a támadó Kleinheisler László beívelése után fejelt a hálóba. Szenes pár perccel később megfordíthatta volna az állást, de nagy helyzetben hosszan vette át a labdát. Az eredmény a lefújásig már nem változott, 1-1-el zárult a mérkőzés.

"Ügyesen futballoztunk, végig szervezett volt a csapat. A mérkőzés nagy részében mezőnyfölényben játszottunk, a mutatott teljesítménnyel elégedett vagyok - értékelt a mérkőzés után Mészöly Géza. - Azt viszont sajnálom, hogy nem tudtunk nyerni, mert a döntetlennél több volt ebben a meccsben, főleg a nagyobb iramot hozó első félidőben volt jó esélyünk, hogy eldöntsük a találkozót. Sajnos néhány nagy helyzetet elhibáztunk, és egy büntetőt is számon kérhetnénk a játékvezetőn. Holnap újabb nehéz mérkőzés vár ránk, de bízom benne, hogy a szerbek ellen hasonló játékkal sikerül kiharcolnunk a döntőbe jutást."