Román foci

Nem tudják eltemetni a halott focistát

Az augusztus 5-én elhunyt nigériai Henry Chinonso még mindig egy halottasházban van, patthelyzet alakult ki az ügyben.

Nyáron egy barátságos meccs végjátékában a szívéhez kapott, és összeesett a mindössze 21 éves Henry Chinonso. A nigériai labdarúgót, a másodosztályban szereplő Delta Tulcea játékosát nem tudták megmenteni.Teste azóta is sztaniolba csavarva hever a bukaresti halottasházban.

Az ügyben a labdarúgócsapat elnöke, Haralambie Meregiu találkozott a nigériai nagykövettel Bukarestben. „Felajánlottuk, hogy a követség kísérője mellé még mi is elküldünk egy hivatalos személyt a csapattól. A lényeg, hogy megadjuk az utolsó kegyeletet ennek a fiúnak. Azt a választ kaptuk, hogy elfogadták a felvetésünket, de a szülők nélkül semmit sem tehetnek. Ők meg vízumot kellene, hogy kapjanak, amit az ottani kormány nem ad meg egyszerűen” - idézi az elnök nyilatkozatát a manna.ro.

A lap szerint legjobb barátja, egyben csapattársa, Mansur jelentkezett, hogy gondoskodik a test hazaszállításáról. Ez a változat sem jött össze, ugyanis a szülők nem egyeztek bele, így a követség sem tudja kiállítani a hivatalos papírokat.

Egy halottszállításra szakosodott cég szintén magyarázkodik az ügyben. „Romániában van fiókunk. Képesek vagyunk hazaszállítani. A nagy probléma, hogy nigériai állampolgár. Nagyon sok problémánk volt ezzel az országgal, olyan is volt, hogy hónapokba tellett, amíg beavatkozhattunk. Leírhatatlan a bürokrácia Nigériában” -  írja közleményében a szállítócég.