Kajak-kenu

Az olimpiai bajnok Kammerer Zoltán is részt vesz a Göd Kupán

Szombaton 19. alkalommal rendezik meg a Dunakanyar egyik legnagyobb kajak-kenu eseményét, a Göd Kupát, amelyen várhatóan részt vesz a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán és a Londonban ezüstérmes férfi négyes egy másik tagja, Pauman Dániel is.

Kammerer is ott lesz a Göd KupánA Dunakanyar egyik legnagyobb szabású kajak-kenu eseményét rendezik augusztus 25-én. A Göd Kupán utánpótlás kajak- és több korosztálynak meghirdetett, szabadidős indiánkenu-futamokon lehet majd rajthoz állni. A Gödi SE Kajak-kenu Szakosztálya és a Dunai Vízisport Alapítvány közös eseményén a pályafutását Gödön kezdő, háromszoros olimpiai bajnok, londoni ezüstérmes Kammerer Zoltán és a váci Pauman Dániel is ígérte részvételét - adta hírül a kajakkenusport.hu

Az idei viadalon délelőtt 20 kajakfutamban küzdenek az utánpótláskorúak, a tavalyi 8 egyesülettel szemben idén 10-12-re számítanak a szervezők. Új résztvevőként jelentkeztek a velencei, dorogi és ráckevei kajakosok. A tavalyi 189 versenyzőnél idén biztos több is rajthoz áll. A délutáni indiánkenu-futamokban párosok, családok, tetszőleges összetételű happy négyesek indulhatnak. A táv minden esetben két kilométer. A kilenc kenufutamban tavaly 140 egység indult; idén is hasonló részvételre számítanak, annyi változtatással, hogy a fiatalabb versenyzőket erősebben elkülönítjük az egyes futamokban, így az idősebb, amatőr résztvevőknek több esélye lesz a jó szereplésre.