Nemzetközi foci

Oliver Kahn élesen kritizálta a szövetségi kapitányt

Az Olaszország ellen 2-1-re elveszített Európa-bajnoki elődöntő óta kemény kritikákkal szembesült Joachim Löw, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Miután a Nationalelf szerda este 3-1-es vereséget szenvedett Argentínától felkészülési mérkőzésen, a bíráló hangok felerősödtek. A ZDF szakkommentátoraként dolgozó egykori kiváló kapus, Oliver Kahn szerint például Löw nem fordít elég figyelmet a csapat védekezésére.

Oliver Kahn a szakkommentátorként "osztja az észt" - Fotó: welt.de

"Amit Argentína ellen láttam, és amely az elmúlt hónapokban komoly veszélyt jelent a nemzeti csapat számára, azok a védekezésnél jelentkező súlyos hibák" - fogalmazott a 86-szoros válogatott korábbi hálóőr. "Egyszerűen nem hagyhatunk ennyi lehetőséget az ellenfelünknek, az argentinok 4-5 gólt is szerezhettek volna. Joachim Löwnek át kell gondolnia a filozófiáját. Odáig rendben van, hogy támadó szellemben lép pályára az együttes, de nem kínálhatjuk tálcán riválisunknak a gólszerzési lehetőségeket. Fájó vereséget szenvedtünk Olaszország ellen az Eb-n, most simán beszedtünk három gólt, a srácok pedig csak annyi mondanak, <mit számít, holnap már egy új nap kezdődik>. Ez roppant mód bosszant."

"Részben egyetértek Oliverrel" - válaszolt a frankfurti mérkőzést követő sajtótájékoztatón a Bayern München legendájának bírálatára Joachim Löw, aki elismerte, időnként valóban túl sok teret engedtek a dél-amerikai játékosoknak. "Nincs okunk az aggodalomra, de javulnunk kell ezen a téren. Dolgozni fogunk a hibák kijavításán, azzal ugyanakkor egyetlen labdarúgó sem vádolható, hogy nem tettek volna meg mindent a sikerért. Ez a csapat sosem adta fel."

Felkészülési mérkőzés
Németország-Argentína 1-3 (0-1)
Frankfurt, 48 808 néző
Németország: Zieler - J. Boateng, Hummels (Höwedes, 25.), Badstuber, Schmelzer - L. Bender (Götze, 74.), Khedira (Gündogan, 69.) - T. Müller (Ter Stegen, 32.), Özil (Kroos, 69.), Reus – Klose (Schürrle, 62.)
Argentína: Romero - Zabaleta (Campagnaro, 65.), Fernández, Garay, Rojo - Gago, Mascherano - Sosa (Agüero, a szünetben), Di María (Guinazú, 73.) –-Messi, Higuaín.
Gólszerző: Höwedes (81.), ill. Khedira (45+1.), Messi (52.), Di María (73.)
Kiállítva: Zieler (30.)