London 2012

Nagyszerűen érzik magukat a pingpongosok

Pattantyús Ádám és Zwickl Dániel, a magyar asztalitenisz-küldöttség két férfi tagja egyformán először szerepel ötkarikás játékokon, néhány napja már mindketten az olimpiai faluban tartózkodnak. Pattantyús elárulta: minden pillanatot élveznek.

,,A pingpongcsarnok nagyon hangulatos, kicsinek tűnik, de állítólag hatezer néző is befér. Kicsit furcsa, hogy a padló a megszokott piros helyett ezúttal égszínkék színű, de kezdünk hozzászokni, és az olimpiára tervezett asztalok is nagyon jók" - nyilatkozott csütörtökön az olimpiai faluban, ebéd közben az MTI-nek az osztrák Stockerauból a közelmúltban a francia St. Louishoz igazolt magyar játékos. ,,A szerdai sorsoláson kiderült, hogy az ausztrál William Henzell-lel kezdek majd szombaton, őt az elmúlt két évben kétszer is megvertem, úgyhogy bizakodó vagyok."

A 33 éves játékos Zwickl és az immár ötödik olimpiáján szereplő Tóth Krisztina társaságában érkezett Londonba, kedden este aztán csatlakozott hozzájuk a negyedik magyar, Póta Georgina is.

,,Általában együtt megyünk mindenhova, Kriszta a nagy fényképész, megörökít mindent, Dani pedig a nagy forgatagban mindig felfedezi a híres sportolókat. Én a teniszező Roger Federerrel szerettem volna egy közös fotót, de kiderült, hogy nem itt lakik az olimpiai faluban" - árulta el Pattantyús Ádám.

A hétszeres Európa-bajnok Tóth előzetesen azt mondta: szeretett volna ott lenni a megnyitón, mert számára ez a játékok egyik legfontosabb része.

,,Aztán kiderült, hogy szombaton már délelőtt kezdek, így sajnos le kell mondanom a péntek esti megnyitóról, ahonnan várhatóan csak éjjel egy-két óra körül érnék haza. Fáj a szívem, de a verseny fontosabb" - mondta az MTI-nek a német Kroppach légiósa.

A magyar asztaliteniszezők olimpiai felkészüléséről itt olvashatsz.