Vívó Eb

Ezüstérmes a férfi párbajtőrcsapat

  • MTI
megosztom

Ezüstérmet nyert a magyar férfi párbajtőrcsapat szerdán az olaszországi Európa-bajnokságon, Legnanóban.

Az Imre Géza, Boczkó Gábor, Somfai Péter, Szényi Péter alkotta válogatott a 16 között magabiztosan, 15 tussal verte a svédeket, a negyeddöntőben kiélezett küzdelemben, 4 találattal az oroszokat, majd az elődöntőben megint csak fölényesen, 14 tusnyi különbséggel az ukránokat.
 

A másik ágon a fináléba jutásért a svájciak legyőzték a címvédő franciákat, így a magyarok - akik Boczkó, Imre, Somfai, Rédli András összeállításban tavaly éppen utóbbiak mögött lettek másodikak - velük csaptak össze a döntőben. A svájciak az utolsó mérkőzésen is nagyon eredményesen vívtak, magabiztosan, 45-35-re nyertek a magyarok ellen. Fabian Kauter, Max Heinzer és Benjamin Steffen vívott náluk, míg a magyaroknál Somfai helyére menet közben Szényi állt be. A svájciak az első asszótól kezdve vezettek, a kilenc párharcból hatban győztek, csak Imre tudott egyet nyerni, emellett kettő döntetlennel végződött.

A férfi párbajtőrözők ezzel együtt ismét kitettek magukért, nem szakadt meg jó sorozatuk: a pekingi olimpia óta rendezett Európa-, illetve világbajnokságokon mindig dobogós helyen végeztek. Magyar szempontból már csak ezért is negatívum, hogy a londoni játékokon ebben a szakágban nem rendeznek csapatversenyt.

A magyar válogatott a szerdai ezüsttel egyetlen éremmel zárta a kontinensviadalt.

Vívó-Eb
Férfi párbajtőr
A végeredmény: 1. Svájc, 2. Magyarország, 3. Ukrajna
a 16 között:
Magyarország-Svédország 45-30
a negyeddöntőben:
Magyarország-Oroszország 40-36
az elődöntőben:
Magyarország-Ukrajna 45-31
Svájc-Franciaország 45-29
a 3. helyért:
Ukrajna-Franciaország 38-33
döntő:
Svájc-Magyarország 45-35

 

megosztom