NB I

A Videoton tulajdonosa kiakadt a győriekre

Garancsi István, a Videoton labdarúgócsapatának tulajdonosa a klub hivatalos honlapjának nyilatkozva felháborodását fejezte ki a hétvégi mérkőzéssel kapcsolatban, mert szerinte a Győri ETO néhány játékosa a durva játékot helyezte előtérbe. A klubvezető szeretné, ha az MLSZ Fegyelmi Bizottsága a videófelvételek alapján kivizsgálná a mérkőzést.

A mögöttünk álló hétvégén megrendezett Videoton-Győr "ezüstrangadót" Sándor György bombagóljával a fehérvári alakulat nyerte meg 2-1-re, de a három pont ellenére nem feltétlen elégedettek a mérkőzéssel a Videotonnál. A tavalyi bajnoknál a játékvezető, Andó-Szabó Sándor teljesítményét kifogásolják, a klub álláspontja szerint a mérkőzést dirigáló sípmester több esetben is súlyos hibát vétett, mivel nem fékezte meg a győri játékosok "alattomos" megmozdulásait.

Garancsi István szerint csak a szerencsének köszönhetik játékosai, hogy megúszták komolyabb sérülés nélkül a Győr elleni rangadót

"Úgy gondolom, a Győri ETO játékosainak a múlt vasárnapi Vidi-Győr meccsen történt szabálytalankodásai mellett nem lehet szó nélkül elmenni. A mérkőzésről készült videofelvételek tanúsága szerint a győri játékosok, különösen Vladimir Djordevics a labda megszerzéséért, megtartásáért, vagy megjátszásáért folytatott küzdelemben számtalan, alattomos megmozdulásával a Videoton FC játékosainak testi épségét durván veszélyeztette, vagy arra törekedett, amivel véleményem szerint megvalósította az MLSZ Fegyelmi Szabályzata szerinti durva játék fogalmi elemeit. Djordevics megmozdulásai ennek ellenére részben, vagy egészben megtorlás nélkül maradtak a játékvezető által. Számomra egyértelmű, hogy nem engedhetjük, hogy a mérkőzéseket vezető bírók asszisztáljanak az ilyen és ehhez hasonló hátulról jövő belépőkhöz, ezáltal engedve a játékosok ”munkaeszközeinek” a tönkretételét. Kizárólag a Jóisten és a szerencse óvta meg a Vidi játékosait a súlyos sérülésektől a mérkőzésen, nem pedig az arra kijelölt bíró! A látottakkal ellentétben ugyanis a játékvezető alapvető kötelessége lenne, hogy a játékosok testi épségét a rendelkezésre álló eszközökkel védelmezze. A mérkőzés játékvezetője azonban annak ellenére nem tett eleget ezen kötelezettségének, hogy rendszerint a durva szabálytalanságok közelében helyezkedett, így nem fogadható el azon hivatkozás részéről, miszerint a durvaságok nem voltak számára láthatóak." - olvasható a vidi-hu-n megjelentekben.

Garancsi hozzétette, hogy nagyon reméli, hogy panaszai meghallgatásra találnak és az illetékes szervezet kivizsgálja Djordevics vasárnapi tevékenyését.

"Mint a Videoton FC tulajdonosa ezúton kérem az MLSZ Fegyelmi Bizottságát, hogy a meccsről készült televíziós felvételek megtekintését követően vizsgálják ki Dordevic szabálytalanságait és szükség szerint alkalmazzák vele szemben a Fegyelmi Szabályzat szerinti szankciókat."

A Videoton vasárnap a szezon utolsó hazai mérkőzésén a Lombard-Pápát fogadja.

  • Videoton - Pápa 2012-05-20 18:00:00