Bundesliga

A Dortmund Kölnben vendégeskedik, Hajnalék a Nürnberg ellen

A címvédő és kétpontos előnnyel listavezető Borussia Dortmund Kölnbe látogat a német labdarúgó-bajnokság 27. fordulójában.

VfB Stuttgart-Nürnberg 15:30 hathárom-tipp:

A VfB Stuttgart - Hajnal Tamás együttese - vasárnap a Nürnberget fogadja a vasárnapi első mérkőzésen. A svábokhoz kapcsolódó hír, hogy egy hónapig nem léphet pályára Khalid Boulahrouz, a csapat védője, miután a szerdai edzésen eltölt az egyik nagylábujja. Dieter Hecking, az utóbbi időben remek formát mutató Nürnberg vezetőedzője önbizalommal telve utazik az idegenbeli összecsapásra.

„Abban a helyzetben vagyunk, hogy pontokat kell szereznünk Stuttgartban. Ellenfelünk remek sorozatban van, kiegyensúlyozottan teljesít, nagy lépést tett előre. Aki a Leverkusen és a Bremen ellen is nyerni tudott idegenben, az Stuttgartba is önbizalommal kell, hogy elutazzon” – jegyezte meg a szakvezető.

A címvédő egy nehéz kupameccsel a háta mögött érkezett Kölnbe

1. FC Köln-Borussia Dortmund 17:30 hathárom-tipp:

A címvédő és kétpontos előnnyel listavezető Borussia Dortmund Kölnbe látogat a 27. Forduló zárómérkőzésén. A BVB-vel kapcsolatos hír, hogy a Daily Mail kedden arról számolt be, hogy Jürgen Klopp lehet a Chelsea következő edzője. A Borussia Dortmund szakvezetője ugyanakkor tagadta, hogy nyáron Londonba költözne.
"Nem fogok a Chelsea-hez szerződni, szóval már most kizárhatnak engem" - mondta a német szakember. - Megtiszteltetés, hogy egy lapon említenek Guardiolával és Mourinhóval, de nem vagyok szabad."

Klopp ezt követően kupadöntőbe vezette csapatát hét közben, igaz, igencsak megszenvedtek a Greuther Fürth ellen.

„120 percig pályán voltunk, nagyon nehéz dolgunk volt, mert a Fürth egy remek csapat, nem véletlenül áll a Bundesliga 2 élén. A lényeg, hogy az öröm óriási volt. Biztos vagyok benne, hogy a Köln klasszis teljesítményt fog nyújtani ellenünk egy forró hangulatú stadionban. Ennek ellenére vasárnap is győzni szeretnénk” – jegyezte meg Kevin Grosskreutz, a dortmundiak játékosa.