Bundesliga

A Nürnberg megállítaná a szezon meglepetéscsapatát

Az 1. FC Nürnberg sorozatban harmadik győzelmére készül a Borussia Mönchengladbach ellen, a Hoffenheim pedig a gyengélkedő kölnieket fogadja a német labdarúgó-bajnokság 24. fordulójában.

Marco Reus és Timmy Simons küzdenek a labdáért a Mönchengladbach és a Nürnberg mérkőzésén a Bundesligában 2011-ben.

1. FC Nürnberg-Borussia Mönchengladbach
15:30 (Eurosport 2)
hathárom-tipp: 2
eurosport-tipp: 2

A szezon meglepetéscsapata, a Borussia Mönchengladbach Nürnbergbe utazik. Nem számíthat könnyű mérkőzésre a vendégcsapat, hiszen a nürnbergiek sorozatban harmadik győzelmükre  készülnek a bajnokságban.

"A győzelem az egyik legfontosabb dolog a sportban. Jó focit készülünk nyújtani 45000 szurkolónk előtt. Sorozatban a harmadik győzelmünkre készülünk. Fontos lenne, hogy tartsuk a formánkat és sikerélményekkel gazdagodjunk" - jelentette ki a hazaiak trénere, Dieter Hecking.

Az azonban a vendégek esélyeit növeli, hogy a Nürnberg ebben a szezonban a tabella első négy helyezettje ellen még pontot és gólt sem szerzett.

1899 Hoffenheim-1. FC Köln
17:30 (Eurosport 2)
hathárom-tipp: 1
eurosport-tipp: 1

Két középcsapat találkozik a Bundesliga 24. fordulójának zárómérkőzésén. Az immár Markus Babbel vezette hazaiak az utóbbi időben föleg Podolski hiányzása miatt gyenge formát mutató Kölnnel csapnak össze. Fura mérkőzés lesz ez Christian Eichner számára, aki épp a Hoffenheimtől igazolt át az 1. FC-hez 2011-ben.

"Mindig boldogan térek vissza Hoffenheimbe. A jelenlegi helyzetünkben azonban sikerélményre van szükségünk, át kell esnünk a holtponton. Nehéz időszakon vagyunk túl, amin szeretnénk minél hamarabb túljutni. Ugyanakkor azt is tudjuk, hogy a TSC felszálló ágban van és odahaza nyerni szeretne" - jelentette ki a 30 éves védő a találkozó előtt.