Manchester United

Sir Alex még két-három évig edzősködne, utána tejesember lehet

  • MTI

Még nem gondol a visszavonulásra Sir Alex Ferguson, az angol bajnoki címvédő Manchester United labdarúgócsapatának 70 esztendős vezetőedzője.

"Ha az egészségem engedi, folytatom. Úgy gondolom, hogy két-három év további munka nem fog kárt tenni bennem." - mondta a BBC-nek adott hétfői interjújában a skót szakember, aki visszavonulása után az MU nagykövete lenne.

Sir Alex úgy érzi, még 2-3 évig bírni fogja a nap rendszerességű munkát
Ferguson 1986 óta ül a Vörös Ördögök kispadján, és bár a 2001/2002-es szezon után állítólag a visszavonuláson gondolkodott, végül folytatta. Mint mondta, felesége, Cathy támogatja abban, hogy aktív maradjon.

"Azt javasolta például, hogy ha abbahagyom az edzősködést, dolgozhatnék tejesemberként is" - fűzte hozzá viccesen.

A tréner bevallotta: nagy hibának tartja, hogy annak idején nem igazolta le az immár válogatott kapust, Joe Hartot, amit ráadásul 100 ezer fontért megtehetett volna. A 24 éves hálóőr ma már a városi rivális Manchester Cityt erősíti, és Ferguson szerint a következő tíz évben nehéz lesz kiszorítani a szigetországi nemzeti együttes kezdőcsapatából.

Ferguson irányítása alatt az MU 12 bajnoki címet és két BL-trófeát  szerzett, ötször pedig csúcsra ért az FA Kupában is.