Videoton

Nagyon jó, hogy komoly ellenfelekkel játszunk - Sándor György

A Videoton csapatkapitánya szerint Torghellének nincsenek beilleszkedési gondjai, a brazil Silvának már nehezebb a dolga.

Mint azt korábban megírtuk, a bajnoki címvédő Videoton együttese a spanyolországi Marbellán folytatja a tavaszi felkészülés, az edzőtábor ideje alatt a piros-kék alakulat több neves csapattal is összeméri majd az erejét.

A fehérváriak keretében ott van a két új szerzemény, Torghelle Sándor és Jeff Silva is, Sándor György szerint nem lesz különösebb gond a beilleszkedésükkel.

"Torghelle Sanyit elég régóta ismerjük többen is, így neki ebből a szempontból nincs igazán nehéz dolga. Jeff Silva helyzete már kicsit nehezebb, de szerencsére sokan beszélnek portugálul a csapatban, így azt gondolom, neki sem jelent gondot a beilleszkedés. Azt azonban hozzá kell tennem, hogy edzőtáborban az edzéseken kívül nem sokat vagyunk együtt, a tréningek között általában mindenki pihenéssel tölti az időt a szobájában. És ilyenkor persze lassabban megy a szó szoros értelmében vett csapatépítés - mondta a csapatkapitány, aki elárulta azt is, bizony érezni a téli szünet okozta hiányosságokat.

"A többhetes leállás természetesen érezhető még akkor is, ha közben mindenki edzett, mert az egyéni edzés nem hasonlítható ahhoz, amikor együtt edz a csapat. Azonban az igazi tréninget és fejlődési lehetőséget egyértelműen a meccshelyzetek jelentik, szóval az tényleges formába lendülést majd az edzőmeccsek fogják meghozni. De ettől eltekintve, kellett ez a hosszabb szünet ahhoz, hogy fizikálisan és mentálisan is kipihenjük magunkat és feltöltődjünk! Úgy vélem, hogy akkor tudunk igazán fejlődni, ha nehéz ellenfelek ellen lépünk pályára. Ha rá vagyunk kényszerítve, hogy mindent kiadjunk magunkból, és a tudásunk legjavát nyújtsuk, akkor tudunk igazán előrelépni. Éppen ezért nagyon jó, hogy komoly ellenfelek ellen játszunk majd, hiszen így tudunk majd a legjobban felkészülni a tavaszi idényre." - mondta a vidi.hu-nak a válogatott középpályás.