NB I

Benczés szerint rosszul játszottak, Aczél nem bántja a játékosait

Az OTP Bank Liga 14. fordulójának nyitómérkőzésén a Diósgyőr a spanyol Luque 30 méteres szabadrúgás góljával legyőzte a Haladást. A hazaiak mestere, Benczés Miklós szerint nem játszottak jól, míg Aczél Zoltán szerint így ki lehet kapni.

"A Pécs utáni meccs után úgy fogalmaztam, ilyen közönség előtt nem lehet rosszul futballozni. De lehet. Nem játszottunk jól, sok labdavesztésünk volt, a sok apró fault miatt nem volt folyamatos játék" - mondta a a lefújás után Benczés Miklós, a DVTK vezetőedzője.  "Ami még nem fordult elő velünk, ellenfelünk a középpályán fölénk nőtt. Így még nem nyertünk meccset, csúszva, mászva, és örülök, hogy nem estünk szét a végére, mint legutóbb a Honvéd ellen, amikor a hajrában csapatvédekezési hiba miatt gólt kaptunk. Ma, ha előre játékban nem is voltak jobbak a középpályásaink, de védekezésben maximálisan megoldották a feladatukat.".


Kollégája, Aczél Zoltán ezúttal nem volt dühös, mint mondja, abban a közegben, ami Miskolcon uralkodik, bizony ki lehet kapni. "Gratulálok a Diósgyőrnek. Szomorúak vagyunk, mert ez a harmadik sikertelen meccsünk, de van pozitívuma is ennek a mérkőzésnek, mert a döntetlen benne volt a játékunkban. Egy Luque döntött, egy szabadrúgás döntött. Voltak lehetőségeink, gólhelyzeteink, büszke vagyok a csapatomra, ebben a közegben, így lehet veszíteni. Bátrak voltak a játékosaink, mertek futballozni. Ebből lehet épülni, ebből lehet egy jó futball a Debrecen ellen. Abban a passzban vagyunk, hogy az ellenfél egyszer találja el a kaput, abból gól születik, de nem hibáztatom őket, mert látom, hogy tesznek ennek az elkerüléséért" - értékelte a látottakat a szombathelyi szakvezető.