Bundesliga

A Schalke könnyen, a Dortmund nehezen fordított hátrányból

A címvédő Borussia Dortmund február óta először tudott Bundesliga-mérkőzést nyerni idegenben, miután hátrányból fordított a Mainz otthonában. A Schalkénak hazai pályán kellett hasonlóan hátrányból felállnia, de Raúlék könnyen teljesítették a feladatot a német bajnokság hetedik fordulüójában.

Mainz-Dortmund

A hat meccsen csak két győzelmet begyűjtő címvédő Dortmund szokásos lendületes játékával kezdett a Mainz ellen, amelyben Stieber Zoltán a kispadon kapott helyet. A vendégek már az első percekben megszállták a hazai térfelet, és a 10. minutumban Götze beadása után Lewandowski egy fejessel veszélyeztetett is, Müller azonban ki tudta ütni a labdát a léc alól. A következő lehetőségek Piszczek illetve Kehl előtt adódtak, de előbbi fejese pontatlan volt, utóbbi lövését pedig blokkolták.

A hazai csapatból közben Risse próbálkozott, de ő sem talált kaput a 14. percben. A 20. percet követően a hazaiak egyre többször tudtak kijönni a szorításból, és bő félóra után egy komoly védelmi hiba után a vezetést is megszerezték. Risse elveszítette a labdát a bal szélen Piszczekkel szemben, aki érthetetlen módon saját kapuja elé passzolt, ott pedig a csodálkozó belső védők között Nicolai Müller megküzdött a játékszerért, és végül a földön fekve mutatott be egy kapáslövést, ami után Weidenfeller kapujában kötött ki a labda. (1-0)

A játék ezután visszaállt a meccs elején megszokott rendbe, a címvédő dominált, és Lewandowski ki is harcolt egy nagy helyzetet, de Müller kapus bravúrral védeni tudott. Így újabb gól nem született a szünetig.

A pihenő után is a sárga-feketéknél volt többet a labda, nagy rohamokat azonban nem tudtak vezetni Heinz Müller kapuja ellen. Gundogan többször is pontatlan volt, Götze próbálkozásait pedig a védők vagy a kapus hárították. Az egyenlítés mégis összejött, miután a 64. percben Perisic kapott labdát a tizenhatoson, kissé a bal oldalon, a játékszer szerencsésen pattogott a lábai között, ő pedig egy ütemtelen lövéssel a jobb alsó sarokba talált. (1-1)

A hajrá kezdetén a Mainznak voltak nagy helyzetei - nem véletlen, hogy Weidenfeller már üvöltözött széteső védőivel -, de az utolsó percben Piszczek távoli, a füvön furcsán pattanó lövése a vendégek kapujának jobb alsó sarkába vágódott. (1-2)

A Dortmund ezzel február óta először nyert idegenben Bundesliga-mérkőzést.

Ucsida és Huntelaar örülnek a holland góljának a Schalke-Freiburg Bundesliga-mérkőzésen 2011 szeptemberében

Schalke-Freiburg

A Schalke a hét közben egészségügyi okok miatt lemondott Ralf Rangnick nélkül állt ki a Freiburg ellen, és valami zavarféle már a mérkőzés legelején kijött a hazaiakból. Lehet, hogy túlzás az edzőváltásra fogni, mindenesetre Fährmann egy hazaadás után a saját alapvonaláról a térfele közepéig is alig tudott elrúgni, ott is egy vendégjátékost talált, akinek fejese után a piros-feketék gólzsákja, a Papiss Demba Cissé lépett ki középen, és bár a kapus visszaért a helyére, a csatár nem hibázta el a ziccert. (0-1)

Az irányítást a hazaiak szinte azonnal magukhoz tudták venni a korai gól után, ami több kimaradt helyzet után a 34. percben érett góllá. Ekkor Raúl lépett ki egy hosszú indítással, átemelte a labdát Baumann felett, ami nem ment volna be, hiszen az egyik védő visszaért, de Farfán rá tudott még bólintani, így végül a kapuban kötött ki a játékszer. (1-1)

A második félidőben a Királykékek egyértelműsítették erőfölényüket, félórával a mérkőzés vége előtt Ucsida jobb oldali beadásából Huntelaar a földön állva fejelt nagyon pontosan a jobb alsóba (2-1), néhány perccel később pedig az első játékrészben egy nagy helyzetet kihagyó Holtby pedig már kétgólosra növelte a hazaiak előnyét. (3-1)

A 74. percben Farfán fantasztikus löbbölése után Raúl éles szögből már a Schalke negyedik gólját lőtte, a végeredményt azonban Jendrisek állította be közelről a Freiburg első gólját szerző Cissé passza után. (4-2)

Mönchengladbach-Nürnberg

A tavaly csak osztályozón bennmaradó, idén azonban meglepetéscsapatnak számító 'Gladbach egyáltalán nem tudta uralni a Nürnberg elleni mérkőzését, a győzelmet mégis sikerült megszereznie, miután a Reus ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Daems értékesíteni tudta. (1-0)

Wolfsburg-Kaiserslautern

A Farkasok ezúttal is gyenge játékot mutattak be, ahogy azt már többször is tették a szezon során, ráadásul Kirjakosz első félidőben elkövetett szabálytalansága után emberhátrányba is kerültek.

Ennek ellenére a vezetést ők szerezték meg, a 63. percben egy bal oldali beadás után Dejagah bevetődve talált a 'Lautern kapujába. (1-0)

A vendégektől nem érkezett válasz a találatra, így Felix Magath csapata nehézkes játékkal is nyerni tudott.

Az Augsburg-Hannover helyzetekkel sem nagyon kényeztette el a nézőket, és gólt sem hozott.

Bundesliga
7. forduló
Mainz-Dortmund 1-2 (1-0)
gólszerzők: N. Müller (33.), illetve Perisic (64.), Piszczek (90.)
Schalke-Freiburg 4-2 (1-1)
gólszerzők: Farfán (33.), Huntelaar (62.), Holtby (67.), Raúl (74.), illetve P. Cissé (3.), Jendrisek (83.)
Mönchengladbach-Nürnberg 1-0 (0-0)
gólszerző: Daems (76. - büntetőből)
Wolfsburg-Kaiserslautern 1-0 (0-0)
gólszerző: Dejagah (63.)
kiállítva: Kirjakosz (45. - Wolfsburg)
Augsburg-Hannover 0-0