Debrecen

Bódi hazai pályán megtartaná a három pontot

Az előttünk álló vasárnap rangadót rendeznek Debrecenben, a listavezető ugyanis a tavalyi ezüstérmes Paksot látja vendégül. A Siófokon remiző hajdúságiak hazai pályán kétségtelenül esélyesei a mérkőzésnek.

A Balaton-parti 0-0-t követően sokan csalódtak a Debrecen játékában, holott Horváth Károly együttesének otthonában nem egyszerű feladat még a pontszerzés sem. A Loki sem tudta feltörni a hazaiak védelmét, a bajnokságban eddig négy gólt szerző Bódi Ádám és társai azon a találkozón a szokottnál talán tompábbnak bizonyultak.  Nagy tragédia persze nem történt, nyolc fordulót követően továbbra is veretlen a Debrecen, és mivel a Győr is döntetlent ért el Kaposváron, a listavezető pozíció is megmaradt.

Vasárnap az Oláh Gábor utcai stadionban azonban újabb rangadó vár Bódiékra, hiszen a tavalyi ezüstérmes és Ligakupa-győztes Paks látogat a "cívisvárosba".
"A szezon elején bizonyára befolyásolta a nemzetközi szereplés a bajnoki teljesítményüket, hiszen hullajtottak el pontokat. Szerintem inkább az Európa-liga-meccsekre koncentráltak, fáradtabbak is lehettek, hiszen volt olyan, hogy hazajöttek, majd két-három nap múlva játszottak az NB I-ben. Mi is tudjuk, hogy milyen ez - mondta a fiatal támadó a debreceniek hivatalos honlapjának. "Most már azonban csak a bajnokságra tudnak koncentrálni, úgy gondolom, mindent megtesznek, hogy vasárnap pontokat raboljanak, de mi ebben szeretnénk megakadályozni őket. Szerintem hazai pályán itthon tartjuk a három pontot."

A játékos elismerte, hogy a múlt fordulóban önmagához képest gyengébben teljesített, de saját bevallása szerint az elsősorban az U21-es válogatott mérkőzés okozta fáradtság miatt volt.

"Siófokon fáradtabbnak éreztem magam, mert három nappal előtte játszottam válogatott meccset. Sokat utaztunk, és éreztem is kicsit a fásultságot, fejben is lassabban reagáltam le a szituációkat, gondolom ezért is cserélt le Eli bá'.