Bundabotrány

Az Atalantát pontlevonással, Signorit és Donit eltiltással bünteti az olasz szövetség

Véget ért az Olasz Labdarúgó Szövetség fogadási csalásokkal kapcsolatos vizsgálata, melynek eredményeképp a Fegyelmi Bizottság több klubot is pontlevonásokkal, valamint egykori és jelenlegi labdarúgókat és vezetőket eltiltásokkal büntetett.

A Serie A-ba frissen feljutott Atalanta 6 pontos hátrányból kezdi a bajnokságot, és legismertebb játékosa, a korábbi hétszeres válogatott Cristiano Doni három és fél éves eltiltást kapott. A középpályás karrierjének ezzel gyakorlatilag vége, hiszen 38 éves, nem valószínű, hogy 41 esztendősen még visszatérne profi futballhoz.

Cristiano Doni veszi mellre a labdát az olasz labdarúgó-válogatott egyik mérkőzésén 2002-ben

Öt évre eltiltották a futballal kapcsolatos tevékenységtől a Serie A korábbi háromszoros gólkirályát, a karrierje végén Sopronban is megfordult Giuseppe Signorit, aki ezt követően sem tölthet majd be semmilyen pozíciót a szövetségben.

Rajtuk kívül több más játékos és vezető kapott egy és öt év közötti eltiltást, valamint több alsóbb osztályú klubot sújtottak pénzbüntetésekkel, valamint 3 és 9 pont közötti levonással, amelyet az augusztus végén kezdődő idényben számolnak el nekik. A legsúlyosabb büntetést az előző szezont a harmadosztályban töltő Alessandria és Ravenna kapta, mindkét csapatot egy osztállyal lejjebb sorolta a szövetség.

A megbüntetett játékosok és vezetők egyébként valószínűleg nem ússzák meg ennyivel, hiszen sokukat letartóztatták, és bírósági tárgyalás vár rájuk.