NB I előzetes

Nincs mese, nyerni kell! - Szivics

  • Göbölyös János

Az OTP Bank Liga 2. fordulójában vasárnap három mérkőzést rendeznek. A zárómeccsen az Európa Ligától veretlenül búcsúzó Kecskeméthez az első körben a Ferencvárossal döntetlent játszó Kaposvár látogat.

az Európa Ligától veretlenül búcsúzó Kecskeméthez az első körben a Ferencvárossal döntetlent játszó Kaposvár látogat

Ha a Ferencvárossal kapcsolatban az elkerülhető, fájó kupabúcsút említettük, akkor ez a megállapítás tökéletesen igaz a Kecskemétre is. Tomiszlav Szivics csapata úgy esett ki az Európa Ligából, hogy nem szenvedett vereséget, mindössze egy gólt kapott, a gond az, hogy az Aktobe a KTE stadionjában volt eredményes, és az idegenbeli találat a kazahok továbbjutását jelentette. A szerb edző ennek ellenére nem kelt ki magából, ellenkezőleg, dicsérte játékosait, elvégre a klub történetének első nemzetközi fellépésén helytálltak egy erősebb csapat ellen.

OTP Bank Liga 2. forduló
Kecskeméti TE-Kaposvári Rákóczi
Széktói Stadion, 07.24., vasárnap, 19.00
Vezeti: Veizer Roland (Kis Z., Kormányos G.)
Hathárom-tipp: 1

"Az Európa Ligát már lezártuk, sajnáljuk, hogy nem sikerült továbbjutnunk. – kezdte Tomiszlav Szivics. - Innentől kezdve már csak a bajnokságra koncentrálunk, előre kell nézni. A Kaposvár ellen mindig szoros meccseket játszunk, de most nincs mese, nyernünk kell. Akár a Videoton, akár a Kaposvár, akár a Manchester United ellen lépünk pályára, mindig a három pontért szállunk harcba."

Ismét nagyon jól erősített a KTE, így nem ígérkezik könnyűnek a Magyar Kupa-győztes otthonába. látogatni – vélekedett Sisa Tibor. – A korábban kezdett felkészülés, illetve a lejátszott tétmérkőzések miatt ellenfelünk valószínűleg előrébb is tart, mint mi, nekünk még sok munka kell ahhoz, hogy minden gördülékenyen működjön. Még azért el-elgondolkodunk azon, hogy akár három pontot is szerezhettünk volna a Fradi elleni nyitányon, apróbb sérülések is okozhatnak nehézségeket, de ezek a dolgok nem vehetik el a figyelmünket. Egy erős ellenfél otthonából kell úgy hazatérnünk, hogy több pontunk legyen, mint most. Ehhez a maximumot kell nyújtania mindenkinek."

Forma-index (az előző öt mérkőzés alapján)
Kecskemét-Kaposvár
ellenfél eredmény pontszám
Kecskemét
Videoton 0-1
0
Újpest II
4-3
1
Aktobe 1-1
1,25
Paks 2-3
0
Aktobe 0-0
1,5
Aktuális forma-index* 0,75
Kaposvár
Nafta Lendava
1-0
2
LAFC Lucenec 1-0
2
Nové Zámky
0-0
1
Dorog 3-0
1
Ferencváros 2-2 1
Aktuális forma-index* 0,80

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Megpróbáljuk számszerűsíteni, melyik csapat milyen formában várja az aktuális bajnoki mérkőzését. Az értékelésnél mindig a legutóbbi öt találkozót vesszük figyelembe, a különböző meccseket más-más nehézségi fokozatba soroltuk. A győzelemért kétszer annyi pontszám jár, mint a döntetlenért, ha ezt tétmérkőzésen vendégként éri el a csapat, azt 0,5 illetve 0,25 ponttal jutalmazzuk. Az átlagolás után (az öt meccs összpontszámát elosztjuk öttel) a végeredmény megmutatja az adott együttes aktuális formáját. A tévedés jogát természetesen fenntartjuk, hiszen bármikor történhet meglepetés. De hát, ettől (is) izgalmas a játék.

Pontozási rendszer
A legutóbbi öt mérkőzésen elért győzelmekért (és döntetlenekért) kapható pontok
Bajnokok Ligája 3,0 (1,50)
Európa Liga 2,5 (1,25)
NB I 2,0 (1,00)
Magyar Kupa 2,0 (1,00)
Egyéb nemzetközi 2,0 (1,00)
Szuperkupa 1,5 (0,75)
Ligakupa 1,0 (0,50)
Egyéb hazai 1,0 (0,50)