NB I

Kis Károly gratulált a Videotonnak, Sousa szerint fejlődik a csapat

A magyar bajnokság arany és ezüstérmesének találkozóján a házigazda Videoton 4-0-ra legyőzte a Paks együttesét. A két csapat vezetőedzője egyaránt dicsérő szavakkal illette az ellenfelet.

A fehérváriak első idei bajnokijukon könnyed játékkal négygólos győzelmet arattak a Sóstói-stadionban, ahol az Európa Ligában egyedüli magyar csapatként még versenyben lévő Paks több, mint 60 percet emberhátrányban volt kénytelen játszani. Ennek ellenére Kis Károly vezetőedző nem erre fogta a vereséget, sportszerűen elismerte: ezen a találkozón jobb volt a Vidi. „Senki sem örül, hogyha vereséget szenved, de gratulálok a Videotonnak, hiszen teljesen megérdemelten nyerte meg a találkozót. A bírókkal soha nem foglalkozom, most sem teszek kivételt. Remélem az Európa-ligában majd sikerül javítanunk ” - mondta Kis Károly a Sport Tv-nek nem sokkal a lefújást követően.

A hazaiak portugál mestere röviden értékelt a mérkőzés után, a legfontosabbnak azt tartotta, hogy a csapata túltegye magát a Sturm elleni hétközi kupabúcsún. „Nagyon fontos volt, hogy győzelemmel kezdjük a bajnokságot, úgy érzem folyamatosan javul a csapat teljesítménye. Külön öröm, hogy ilyen erős csapatot sikerült legyőznünk "- dicsérte Sousa az atomvárosiakat.