Szuperkupa

Paolo Sousa trófeával kezdené fehérvári karrierjét

  • MTI

A bajnok Videoton labdarúgócsapata mindenképpen szeretné megnyerni a Szuperkupát, a pénteki mérkőzésen ráadásul a visszavágás vágya is fűtheti a székesfehérvári futballistákat, ugyanis mostani ellenfelükkel, a Kecskeméttel szemben maradtak alul a Magyar Kupa fináléjában.

"Fontos mérkőzés lesz, több mint egy visszavágó" - nyilatkozta szerdai sajtótájékoztatóján Paulo Sousa, a Videoton portugál vezetőedzője, aki első tétmérkőzésén dirigálja majd az együttest. - "Egész héten nagyon keményen dolgoztunk, hogy jó irányban alakuljon a csapat. A lehetőség, hogy learassuk a kemény munka gyümölcsét, mindig a soron következő mérkőzéssel jön el."

Paolo Sousa elhódítaná a Szuperkupát A tréner hozzátette: az mindenképpen a Kecskemét mellett szól, hogy megnyerte a kupadöntőt, ráadásul Tomislav Sivic maradt a vezetőedző.

"Nálunk egy új időszak kezdődött, új metódusokkal, gondolatokkal. Ahogy a játékosaimat látom, a hozzáállásukat a játékhoz, azt kell mondjam, hogy nemcsak most, de minden mérkőzésen nyerni szeretnének" - mondta Sousa.

Paulo Sousa hozzátette: tiszteli az aktuális ellenfelet, egységes, kiegyensúlyozott együttesként tekint a Kecskemétre, de tudja, hogyan szeretnék alakítani a játékot. Fontosnak tartja a vezetőedző, hogy csapatként tudják felvenni a versenyt a lila-fehérekkel.

Szintén győzelmet vár Nagy Dániel, a Videoton középpályása."Reménykedünk, hogy jobb lett a csapat. Keményen és sokat dolgoztunk. A profizmus ugyanúgy megvan a klubnál, mint az előző érában, viszont úgy gondolom, hogy a csapatként való működésben mindenképpen előrébb léptünk és hiszem, hogy ez győzelemre vezet minket."