Öttusa

Hat magyar utazhat az olimpiai kvótákért a Világkupa-döntőre

  • MTI
megosztom

Három-három magyar női, illetve férfi versenyző utazhat az öttusázók idei Világkupa-sorozatának júliusi, londoni döntőjére, melyen gazdára találnak az első olimpiai kvóták.

Az ötkarikás tesztversenynek is tekinthető finálén Kovács Sarolta, Gyenesei Leila és Tóth Adrienn, valamint Marosi Ádám, Demeter Bence és Kasza Róbert vehet rész a magyar színek képviseletében.

A döntős szereplés kiharcolásához a Vk-sorozat egyes állomásain kellett jól szerepelni. A széria február végén az egyesült államokbeli Palm Springsben kezdődött, ahol a 2009-ben világbajnok Marosi ezüstérmet nyert. A Kairóba tervezett márciusi versenyt az ottani feszült politikai helyzet miatt törölték.

Áprilisban Sassari volt a házigazda, a szardíniai viadalon Marosi győzött. Három hete Százhalombattán találkoztak a legjobb öttusázók, a múlt héten pedig a kínai versenyen gyűjthették pontjaikat azok, akiknek erre még szükségük volt. Csengtuban, a tavalyi világbajnokságra épített központban is volt magyar dobogós: Demeter harmadik lett.

A Világkupa-döntőt - melyen a két győztes jut olimpiai kvótához - július második hétvégéjén rendezik Londonban. A vívást és az úszást a Crystal Palace nemzeti sportközpontban, a lovaglást és a kombinált számot pedig a Greenwich Parkban bonyolítják le. Utóbbi helyszínen rendezik majd az olimpiai öttusa versenyt is.

megosztom