Öttusa Eb

Legyőztük Európát! - Kasza Róbert

  • MTI
megosztom

Amint arról beszámoltunk, az olimpiai bronzérmes Marosi Ádám Európa-bajnoki címet szerzett, Kasza Róbert második lett a lengyelországi öttusa Eb-n, Demeter Bencével pedig a csapataranyat is megszerezték.

Marosi Ádámot a verseny után rögtön elvitték doppingvizsgálatra, így az ő teljesítményét Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány értékelte: "Felnőtt világversenyen még nem vívott ilyen remekül Ádám, és ezzel már megalapozta az egész napos jó teljesítményt, esélyessé vált a győzelemre. A lovaglásban olyan lovat kapott, amellyel az első fordulóban nem bírt a lovasa, megállt, nem engedelmeskedett. Ádám a melegítéskor 'összeszedte' a lovat, és három verőhibával teljesítette a feladatot, ami ilyen lóval több mint remek. A kombinált számban egy pillanatra sem engedte maga elé Leszunt, akit aztán Kasza is megelőzött, sőt, nagy fölénnyel érkezett a célba a két magyar fiú."

Kasza Róbert: "Nagyon nehéz napom volt, mert alig lábaltam ki a megfázásos betegségből, és ez a páston éreztette hatását, nem úgy sikerült a vívás, mint szerettem volna. Utána földobott, hogy egyéni csúcsot úsztam, jól lovagoltam, és a kombinált szám is nagyon jól sikerült. Általában a középmezőnyben szoktam végezni ebben a számban, most viszont hatodik lettem. Fantasztikus, hogy mienk a csapatarany, legyőztük Európát! Ádám ma legyőzhetetlen volt!"

megosztom