Vívó világkupa

Heidenheimben nyert a férfi párbajtőr-csapat

  • MTI
megosztom

A magyar válogatott nyerte vasárnap a férfi párbajtőrözők németországi Világkupa-versenyét, melyen 27 csapat indult.

A heidenheimi viadal honlapja szerint a Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Somfai Péter összeállítású együttes a 16-os táblán kapcsolódott be a küzdelembe, ahol 45-35-re verte a spanyol alakulatot. Ezt követően a németeket 45-32-re, a dél-koreaiakat pedig 45-42-re múlta felül. A döntőben következtek az amerikaiak, akiktől a tavaly őszi, párizsi világbajnokságon az elődöntőben kikaptak a magyarok. Ezúttal is szívós ellenfélnek bizonyultak a tengerentúliakkal, de most egy találattal, 41-40-re Boczkóék nyertek egy fordulatos összecsapáson.

Férfi párbajtőrben a csapatok számára nem rendeznek versenyt a jövő évi olimpián, ezért a világranglista-vezető válogatott sikerei a presztízst növelik, illetve a folytonosságot biztosítják, ötkarikás kvótaszerzésre pedig egyéniben nyílik mód, legfeljebb két magyar számára. Az egyéves kvalifikációs időszak első versenyén, egyéniben Boczkó Gábor jutott a legtovább a magyarok közül, ő hatodik lett szombaton. Az eddig hozzá hasonlóan remeklő Imre Géza ezúttal a 19. helyen zárt a 263 fős mezőnyben.

A hétvége másik versenyén, a férfi kardozók athéni Vk-viadalán fordított volt a forgatókönyv: Szilágyi Áron győzött pénteken, a csapat viszont - amelynek pedig nagyon is fontos lett volna az eredményes szereplés - csupán a 13. helyen végzett.

megosztom