NB I

Helyre kerültek a dolgok körülöttünk - Mezey György

Az éllovas Videoton meglepetésre csak 1-1-es döntetlent ért el a sereghajtó Szolnoki Máv otthonában az NB I 21. fordulójának szombati játéknapján. A találkozó után a két edző, és Lipták Zoltán, a vendégek csapatkapitánya a fehérváriak hivatalos oldalának értékelte a történteket. Mezey György, a Vidi trénere szerint a mérkőzés helyre tette a csapatáról élő hamis képet, és a döntetlen hasznára lesz az együttesnek. Kollégája, Simon Antal megérdemeltnek tartja az egy pontot.

Szolnok-Videoton bajnoki mérkőzés az NB I 19. fordulójában

Dr. Mezey György: "A mérkőzés legnagyobb hozamát abban látom, hogy kicsit helyre kerültek a dolgok körülöttünk. Ma már mindenki úgy beszél rólunk, mint a Magyarországon verhetetlen csapatról és ha kisebb együttes ellen játszunk, akkor mindenki több gólos győzelmet vár tőlünk. Ez pedig teljesen irreális állapot. A játékosaim keményen dolgoznak, készülnek, szervezetten játszanak, de nem felejthetjük el, hogy ők is emberek, akiknek lehet rossz napjuk. Ez a mai is ilyen volt. Ugyanakkor nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy iszonyatosan rossz volt a pálya, amelyen csak több érintés után lehetett passzolni. Sajnálom, hogy a lendületben lévő csapatot egy kicsit megtörte a két hetes szünet, amely alatt négy játékosunk volt távol, ráadásul Liptákon és Eleken még mindig érződik a hollandok elleni 4-0-s vereség utáni csalódottság. Összességében azt mondom, a mai döntetlen inkább lesz a csapat hasznára, mint kárára."

Lipták Zoltán, a Videoton csapatkapitánya: "Készültünk erre a mérkőzésre, s úgy is álltunk neki, ahogy annak neki kell. Ám főleg az első félidőben játszottunk langyosan, amire a Mester a szünetben fel is hívta a figyelmünket. A folytatásban már érzékelhetően jobban hajtotunk, de így sem sikerült elhoznunk mind a három pontot. Távol álljon tőlem, hogy teljes mértékben a pálya szörnyűséges állapotára fogjam a döntetlent, de az tény, hogy a talaj minősége rendkívüli módon megnehezítette számunkra a játékot. Ez van, sajnos, most így alakultak a dolgok, ez benne van a futballban. A magam nevében azt tudom mondani, hogy a válogatottnál játszott egy mérkőzés nem vett ki belőlem annyit, hogy azt lehessen mondani, fáradtan futottam ki a Szolnok ellen, de szerintem igaz ez Elek Ákosra is. S ugyan Gosztonyi, Lázár és Bozsovics többet volt távol, ez nem lehetett az oka a gyengébb teljesítményünknek. Túl kell lépni a történteken, nyilván kielemezzük majd a hibákat, aztán teljes mértékben a pénteki, ZTE elleni bajnokira kell koncentrálnunk!"

Simon Antal: "A Videoton a magyar mezőny legerősebb és legjobban felkészített gárdája, ez nem vitás, mi azonban ugyanolyan ellenfélként kezeltük őket, mint bárki mást. A mérkőzésen mutatott teljesítményünk alapján úgy érzem, nem ajándékba kaptuk az egy pontot, hanem nagyon keményen megdolgoztunk érte. A kapott gólt azért sajnálom, mert igen szerencsétlen körülmények között, a védők egymást meg nem értéséből adódott."

NB I, 21. forduló
Szolnok-Videoton 1-1 (1-1)
Gólszerző: Zsolnai (15.) ill. Alves (33.)