Spanyol foci

Két tippötletünk van a Bilbao-Atlético kupa elődöntőre

Egy-nullás baszk előnyből folytatódik a spanyol kupa második elődöntője.

Csütörtök este eldől, hogy ki lesz a Mallorca ellenfele a Spanyol Király Kupa 2024-es döntőjében. A szigetlakók szerdán a Real Sociedadot tudták meglepetésre legyőzni, így eldőlt, hogy biztosan nem lesz baszk házi döntő. Merthogy a második elődöntőben a Bilbao áll jobban, miután az odavágón 1-0-s sikert tudott aratni a Metropolitánóban. 

 

Csapathírek

A három héttel ezelőtti mérkőzésen elszenvedett vereség mintha egy picit gödörbe taszította volna az Atlético Madridot. Diego Simeone csapata azóta csupán egyetlen mérkőzést tudott nyerni, igaz a sorsolása nagyon sűrű, hiszen a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában is érdekelt. Kemény ellenfelek és kemény meccsek vannak a madridiak mögött, ráadásul több kulcsember is sérüléssel bajlódik. Griezmann, Azpilicueta, Gimenez, Vitolo és Lemar hiánya is fájó pont lehet Simeonénak, ezzel együtt kizárt dolognak tartjuk, hogy az Atlético feladná ezt a párharcot. 

A Bilbao idei célja innentől kezdve egyértelműen a kupagyőzelem lehet. A baszkok a bajnokságban nem igazán fognak odaférni a TOP4-be, de egy kupasiker elégedettséget szállíthatna a szurkolóknak és a játékosoknak is. A hétvégén mintha félszemmel már erre a meccsre figyeltek volna a bilbaóaiak, hiszen simán kikaptak a Betistől. Jó hír a hazaiaknak, hogy azon a meccsen senki nem sérült meg, így a visszavágóra Herrerán kívül mindenki bevethető állapotban van. 

[4413878] 2024-02-29 21:30:00 Athletic Bilbao - Atlético Madridx

Mire érdemes fogadni? 

Bár a felvezetőben bemutattuk az Atlético Madrid helyzetét, ennek ellenére nem írjuk le a fővárosi alakulatot, hiszen Simeonéval az élen pontosan tudják mi a teendő egy kétmeccses párharcon. Bár azt gondoljuk, hogy a Bilbao be fog jutni a döntőbe, a végeredmény helyett inkább más opciókra fogadnánk. 

A két csapat utolsó 5 egymás elleni mérkőzésén ugyan nem volt gól/gól, de szerintünk ez a széria most ezen a kupameccsen megszakadhat. Az Atléticónak mindenképpen gólt kell szereznie, ha viszont támadólag lép majd fel, hátul sebezhetővé válik. Egy kombinált tippet is összepakoltunk, amely a lapokra és a hazai szöglet hendire vonatkozik. 

 


✅ Tipp #1: Mindkét csapat szerez gólt@1.85 

Tipp #2: Büntető lapok 4.5 felett + Bilbao szögletek +1,5@190

Fogadási határidő: február 29. 21:00

[4413878] 2024-02-29 21:30:00 Athletic Bilbao - Atlético Madridx;