La Liga

Rangadóval kezd a megfiatalított Real, de rögtön botlik is?

  • varin

Nyerni jár ugyan a San Mamésbe a Real Madrid, de azért könnyű dolga biztosan nem lesz.

Hivatalosan is kezdetét veszi Madridban a post-Benzema-éra, illetve Carlo Ancelotti utolsó szezonja, tehát a Realra különösen izgalmas lesz figyelni idén. A Blancók Bilbaóban kezdik meg a bajnoki szereplést, ahol sosem könnyű nyerni, így nagy kérdés lehet-e érték a Real bőven 2-szeres feletti szorzójában.

4205344

Amíg a Realnál több fontos változás történt, addig a Bilbao esetén ez közel sem mondható el. Ugyan a spanyol válogatott Inigo Martínezt elvitte a Barcelona, ő a szezon nagy részét sérüléssel töltötte, hol a térde, hol a sarka, hol pedig a vádlija rakoncátlankodott. Máskülönben szinte senki nem ment el és senki nem is jött a tavaly 8. helyen végző baszkoktól.

Ernesto Valverde fiai ugyanakkor nem brillíroztak a felkészülési időszak során, hiszen az alacsonyabb ligás csapatokkal is meggyűlt a bajuk, igaz, a Manchester United ellen pedig sikerült döntetlent játszaniuk.

Noha a San Mamés egy igazi katlannak számít, tavaly alig gyűjtött otthon több pontot a Bilbao, mint idegenben - ezen biztosan javítani akar az ex-Barca-mester. Valverdének nincs is nagyon hiányzója, a támadó posztokon így a két Williams kezdhet.

Több a kérdőjel a Real Madridnál és nem csak azért, mert Benzema távozott vagy éppen Mendy sérült. A héten ugyanis súlyos sérülést szenvedett Thibaut Courtois, aki hosszú hónapokig, de vélhetően egész szezonban harcképtelen lesz. Őt biztosan szeretné pótolni Ancelotti (vélhetően De Geával), ám ezen a héten még Anrdij Lunin, a 24 éves ukrán portás védheti a Blancók kapuját. Lunin a különböző sorozatokban eddig 17 meccsen védett a Realban, ezeken 19 gólt kapott és csak 4-et hozott le 0-ra.

 

>>> Fogadj hihetetlen oddson Szoboszlai Dominik egyetlen lövésére a Chelsea ellen <<< 

 

 

Az újak közül Arda Güler nem teljesen egészséges, viszont Jude Bellingham és Fran García a kezdőbe kerülhet, míg Joselu a padról beállva segíthet.

Mindenképpen egy kicsit más fajta Realt láthatunk majd az új szezonban, hiszen nincs igazán Benzema stílusú játékos jelenleg a potenciális kezdőben, az pedig hosszútávon derül ki, hogy a Vinícius-Rodrygo kettős mennyire versenyképes.

Átalakulóban van a jelenlegi Real, ezt jelzi Modric és Kroos esetleges padoztatása is, de azt megjósolni sem lehet, hogy mikortól fog hatékony gépezetként működni a fővárosi csapat. Mi 2 feletti oddson, Luninnal nem feltétlenül nyeretnénk a Madridot, az összeszokottság fórja most a hazaiak oldalán van. Ugyanakkor ezt csak (minimum) egy gól képébe merjük lefesteni, nem támogatjuk meg jobban a Bilbaót.

Másik ötletünk pedig a döntetlen perceire vonatkozik, elsősorban a fordulás után számítunk gólokra.

{"headTitle":"Athletic Bilbao-Real Madrid","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2023-08-12 21:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Athletic Bilbao 1.0 gól felett","odds":"1.78","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Döntetlen több, mint 41.5 percig - Igen","odds":"1.87","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[4205344] 2023-08-12 21:30:00 Athletic Bilbao - Real Madridx;