Konferencia Liga

Világsztár játékvezetőt küldtek a Ferencváros meccsére

  • varin

Karrierje első EKL-meccsét dirigálja majd a francia sípmester, aki másfél éve még BL-döntőt fújt.

Csütörtökön este a Ferencváros arra készül, hogy ledolgozza egygólos hátrányát az Olimpiakosz Pireusszal szemben, a párharc pedig teljesen nyíltnak tekinthető. A 23 faultot és 5 sárga lapot produkáló első mérkőzés után alighanem feszült, kemény 90 perc lesz majd Budapesten is, így már csak játékvezetői szempontból is izgalmas este vár ránk. Lássuk, mi várható a Groupama Arénában, rigó szemmel!

Fotó: Deposit Photos

Nem kisebb név, mint a 2022-es BL-döntő játékvezetője, Clément Turpin kapta a feladatot, hogy ledirigálja ezt a mérkőzést, ami már csak azért is különösen érdekes, hiszen A-kategóriás játékvezetőként még soha nem fújt Konferencia Liga-találkozót. Ellenben akad már idénről 3 BL-csoportkörös meccse is, melyeken összesen 13 sárgát és 1 piros lapot osztott ki.

Turpint nyugodtan nevezhetjük elit bírónak, tavaly BL-elődöntőt is fújt, de a 2022-es labdarúgó-világbajnokságon is kapott három találkozót. Stílusa azonban igen szélsőséges idén, hiszen a francia bajnokságban kiosztott 38 sárga lap 11 meccsen nem túl sok, viszont már 5 piros lapnál is jár - tavaly összesen adott 6-ot a teljes szezonban.

Ha az összes sorozatot nézzük, Turpin az utolsó 10 meccsén 7 piros lapot szórt ki, az utolsó két tétmeccsén viszont összesen 1 sárgát adott.

A fogadóirodák várakozása itt azért egy keményebb 90 perc, amin nem tudunk nagyon meglepődni. Bár a görögök nem futballoztak kifejezetten keményen Pireuszban sem, Budapesten azért az eredmény tartására fókuszálhatnak Joveticsék, így benne van a játékukban 3-4 sárga lap is akár.

Mi mégsem a vendégek figyelmeztetéseire fogadunk, mégpedig az igen nyomott odds okán. Az 5,5-es határ minket csábít az underre, amely több forgatókönyv esetén is megvalósulhat de mivel elvileg a gyengébb és talán keményebb csapatnak kell majd a mérkőzés nagyobb részében támadnia, nem feltétlenül lesz sok ferencvárosi sárga sem.

 


✅ Tipp #1: Büntetőlapok száma 5,5 alatt @1.89

 

Fogadási határidő: február 22. 21:00