Tenisz

Ez a legokosabb duplázó a Dimitrov - Fucsovicsra?

Pokolian nehéz meccs elé néz Fucsovics Márton a korábbi elődöntős Grigor Dimitrov ellen.

Egy magyar teniszezőt már biztosan láthatunk a legjobb 64 között a férfiaknál, miután Marozsán Fábián négy szettben búcsúztatta a korábbi döntős Marin Cilicet. De milyen csodálatos lenne, ha három játékosunk is ott lenne a második körben. Az esély megvan rá, hiszen kedden Fucsovics Márton és Valkusz Máté egyaránt pályára lép, igaz mindkét úriembertől bravúr kellene a továbbjutáshoz. 

Valkusztól már önmagában az óriási fegyvertény, hogy életében először főtáblára verekedte magát egy Grand Slam-tornán, ha pedig búcsúztatni tudná a világranglista 45. helyén jegyzett Max Purcellt, az csak hab lenne a tortán.

Igazából nem kapott rossz sorsolást Valkusz, hiszen selejtezősként akár valamelyik kiemeltet is húzhatta volna. Nyilván Purcell egy sokkal rutinosabb ATP-menő, aki tavaly mind a négy major tornán főtáblás volt, ám az Ausztrál Openen egyéniben még nyeretlen - párosban kétszeres döntős. Kevés esély mutatkozik Valkusz továbbjutására, de azt sem gondoltuk volna, hogy a selejtezőt megoldja, szóval egy jó hozzáállással izgalmassá teheti ezt a meccset. 

Fucsovicsnak talán még nehezebb dolga lesz, hiszen azzal a Grigor Dimitrovval néz majd farkasszemet, aki tavaly újra elkezdett életjeleket mutatni. Ne felejtsük el, hogy a bolgár nagy tehetségként robbant be és a világranglista harmadik helyéig küzdötte fel magát. Most ismét ott toporzékol a top 10 küszöbén és az Ausztrál Openre titkos esélyesként érkezett. Pláne azok után, hogy Brisbane-ben tornagyőzelemmel indította az évet. 

Ez lesz a negyedik egymás elleni meccsük és a korábbi három egyaránt döntő szettig ment. A legnagyobb csatát a 2020-as US Openen vívták, ahol a magyar 1-2-ről fordította meg a találkozót és harcolta ki a továbbjutást. Nagy győzelem volt az akkor Marcitól, de most jóval komolyabb kihívások elé néz, mert ez a Dimitrov nem ugyanaz a Dimitrov.

Fucsovics ráadásul egy sérülés miatt nem tudott Aucklandben pályára lépni, így gyakorlatilag egy veresége van ebben a szezonban. Nem a legjobb kiindulási alap egy bombaformában ütő és önbizalomtól kirobbanó ellenfél ellen...

Ami viszont a magyarnak nagy erőssége, hogy fejben az ilyen meccsekre nagyon össze tudja magát rakni. Nem a centeren, de azért nagy pályán, sok néző előtt játszanak majd, ez pedig Marcinak a kedvenc terepe, főleg a Melbourne Parkban, ahol hagyományosan jól szerepel.

Éppen ezért nehéz erre a meccsre fogadni, mert forma alapján sima Dimitrov győzelmet mondanánk, de tudjuk, hogy Fucsovics ilyen helyzetekben mennyire veszélyes. Bízunk benne, hogy a magyar minimum szorossá tudja tenni ezt a meccset. 


✅ Tipp #1: Dimitrov nyer és 33.5 játék felett @2.13

Fogadási határidő: január 16. 02:15