Bundesliga

"Szétlövetjük" szombaton a Bayernt

Szombaton annál az Augsburgnál vendégeskednek Kimmichék, amelynél az utóbbi két bajnokin kikaptak.

Nincs megállás a Bundesligában, a címvédő Bayern pedig egy héten belül már a harmadik bajnokijára készülhet. Valószínűleg senkit nem ér meglepetésként, hogy az Augsburg ellen is toronymagas esélyesként futhat ki a gyepre a Tuchel-csapat, de azért némi intőjel, hogy az utóbbi években többször megszenvedett a WWK Arénában. 

 

Csapathírek

A bajor derbin ezúttal nem nagyon hibázhatnak Müllerék, hiszen a Leverkusen továbbra is őrzi első helyét a tabellán. Egy győzelemmel - ha ideiglenesen is- , de egy pontra jöhetnének fel a müncheniek, akik jól reagálták le az egy héttel korábbi, Werder elleni vereséget. Szerdán már az Union elleni elhalasztott bajnoki volt terítéken, amit - ahogy jósoltuk - a vártnál lényegesen nehezebben, de sikerrel vett a csapat. Különösen a támadógépezet akadozik az utóbbi napokban, ám a potenciált jól mutatja, hogy az 53 szerzett gól ebben a szakaszban a második legjobb a liga történelmében. A berliniek elleni győzelem már a kilencedik olyan volt, amelyen nem kaptak gólt Neuerék, erre is lehet építeni, ellenfelük viszont pont, hogy rendre kapitulál. 

Az Augsburg ugyanis az egyetlen csapat, amely az eddigi összes (18) bajnokin kapott gólt!

 

Hazai környezetben ráadásul eddig csak háromszor tudott nyerni és ha így folytatja, idén is végig a veszélyzónában marad majd. A tabella második fele elég sűrű, bár a legutóbbi, Gladbach elleni győzelem - amely négy nyeretlen bajnoki után érkezett - egészen a 10. helyig repítette a csapatot.

A kihagyók szempontjából a Bayernnél vannak nagyobb gondok, hiszen Kimmich, Upamecano és Laimer is kisebb sérülést szedett össze. Tuchelnek tehát muszáj lesz rotálnia, a védelemben pedig egy kísérleti négyes, a Guerreiro, Dier, De Ligt, Davies állhat majd össze. A hazai oldalon a Bayern akadémián nevelkedett  Dorsch és Michel vannak kényszerpihenőn.

 

Mire érdemes fogadni?

Nos, ismét egy nehezen megfogható meccs, az biztos, hogy az 1.30 körüli vendég szorzóban nincs túl sok érték. Egyrészt akadozik a Bayern támadójátéka, de immár a védelem is meglesz bolygatva, köszönhetően a sok hiányzónak. Éppen ezért közel sem lenne meglepetés, ha az Augsburg legalább egy szépségtapaszt összehozna, de talán a pontszerzése sem lenne akkora szenzáció. A Gladbach elleni siker újult erőt adhatott, de a tartományi derbi amúgy is mindig különleges alkalom. 

Érdekesség, hogy a Bayern szerezte meg eddig a legtöbbször a vezetést a bajnokságban, míg az Augsburg már 13 alkalommal került hátrányba. Ugyanakkor kisebb bajor együttes már 15 pontot mentett vesztett helyzetből - a "félidő V/vége D" 19-szeres pénzt fizetne!

Éppen ezért lesz ismét kulcskérdés, hogy Harry Kane és társai be tudják-e vinni a második gólt, vagy az Unionhoz hasonlóan a végsőkig nyílt marad majd a meccs. Amíg nem látunk pozitív jeleket, addig a hendikepet békén is hagyjuk szépen. Viszont mivel a kapurálövésekkel nem fukarkodtak eddig sem Sanéék, akik az utóbbi négy Bundesliga-meccs mindegyikén 20 fölé mentek ebben a kategóriában, be is húzzuk ezt 18.5 fölé.


✅ Tipp #1: Bayern München összes lövés 18.5 fölött @1.80

Fogadási határidő: január 27. 15:30