Bundesliga

A BL-bravúr után csak nem ég meg a Dortmund?!

Az Augsburg még csak egyszer égett meg eddig otthon, de a fekete-sárgák ellen lassan öt éve nyert utoljára.

Már csak két kör van hátra a Bundesligából a téli szünet előtt, amelyre természetesen senki nem akar csalódottan vonulni. A szombati Augsburg-Dortmund találkozón mindkét együttes szeretne visszatalálni a nyerő útra, a nagyobb nyomás pedig kétségkívül a vendégeken van.

A Darazsak ugyanis tavaly drámai módon maradtak le az aranyéremről, idén viszont már korán kiszállhatnak a Salátástálért folytatott versenyből, hiszen már most 11 pont a lemaradásuk. Több blama tehát nem igen fér bele, de a bajorok ellen jellemzően jól szokott menni a csapatnak, így nem meglepő, hogy a "V" a favorit kimenetel.


Csapathírek

A képlet mindenesetre közel sem egyértelmű, hiszen az Augsburg újult erőre kapott, mióta Jess Thorup vette át az irányítást. A gyatra kezdés után hat veretlen bajnoki következett, de a legutóbbi fordulóban a Werder ellen ismét megégett a csapat. A kiesőzónától így is sikerült szépen eltávolodni, már hét pontra van a 16. Kölntől. December elején ráadásul azt a Frankfurtot verte otthon 2-1-re, amely azt követően a Bayernt alázta meg 5-1-re.

Thorup várhatóan nem is nagyon nyúl bele a kezdőjébe, bár immár Masaya Okugawa is bevethető, a japán légiós a Werder ellen már kapott is játékperceket csereként beállva. A mester számára Raphael Framberger és Arne Maier sem bevethető, Reece Oxford pedig koronavírussal küszködik.

Tudtad? Az Augsburg, Dortmund és a VfB Stuttgart is háromszor nyert már az idény során hátrányból!

A vendégeknél kisebb érvágás lehet, hogy a rutinos róka Hummels eltiltás miatt nem bevethető, mellette Ryerson, Duranville, Nmecha és Moukoko vannak kényszerpihenőn.

A BVB kisebb hullámvölgybe került az utóbbi hetekben, bár azt senki nem veheti el a csapattól, hogy a BL-halálcsoportjának élén lépett tovább az egyenes kieséses szakaszba. Legutóbb a PSG ellen ért el 1-1-et a Terzic-legénység, amely viszont a bajnokságban nem várt vereségeket szenvedett a közelmúltban. Az utóbbi 5/3 elveszített Bundesliga-meccs miatt a folytatást csak az ötödik helyről várják a Darazsak, a keret pedig egyre fáradtabb, így nagyon is jól fog jönni a téli pihenő.
 

Mire érdemes fogadni?

Elég beszédes, hogy a hazai szorzó zuhanórepülésben van, immár nagyjából nyolc tizedet esett, tehát a fogadók is kezdenek elpártolni a Dortmundtól. Az Augsburg valóban veszélyes ellenfél, főleg a WWK Arenában, ahol az eddig 17/12 pontját szerezte. A számok viszont már annyira eltolódtak, hogy az érték inkább mindezek ellenére a "V"-ben lehet, amit mi kombinálva játszunk meg.

A Darazsak tavaly 3-0-ra nyertek a bajorok otthonában, de jellemzően amúgy is jól megy nekik ellenük. Legutóbb 2019 márciusában kaptak ki az Augsburgtól és szerintünk ez a sorozat nem most fog megszakadni, viszont mivel hazai környezetben tényleg lényegesen veszélyesebb ellenfelük, egy szépségtapaszt megelőlegezünk neki.


✅ Tipp #1: X2 + mindkét csapat szerez gólt@1.90

Fogadási határidő: december 16. 15:30