Német foci

2.40-et ér a pénteki Bundesliga tippünk

Gulácsiék hiába a meccs favoritjai, nem lesz egyszerű dolguk az élboly mögött kapaszkodó Augsburg ellen.

A német élvonal 22. fordulójának nyitómeccsén a dobogóért küzdő Lipcse a várakozáson felül teljesítő Augsburgot fogadja. A hazaiak komoly esélyesként mennek neki a találkozónak, leírni azonban közel sem szabad bajor opponenseiket, hiszen szeptemberben már sikeresen borsot törtek Hassenhüttl brigádjának orra alá.

1x2    
RB Leipzig Döntetlen Augsburg
1.70 3.70 4.60

A Bundesligában óriási verseny alakult ki a nemzetközi kupahelyekért, hiszen 7 csapat van négy ponton belül, köztük a lipcseiek, akik jelenleg a Leverkusennel azonos pontszámmal a harmadik helyen csücsülnek.

Otthoni formájuk nem a legstabilabb mostanság, azonban eddigi 10 meccsükből egyedül Dárdai Herthájának sikerült legyűrnie őket.

Meccsenként 2,1 gólt vágnak és 1,2-őt kapnak átlagban, és a 21 szerzett találatuk a második legtöbb a ligában. Komoly intőjel, hogy a kiesés elől menekülő Hamburg ellen is csak 1-1-re voltak jók legutóbbi, saját közönség előtt lejátszott meccsükön, másrészről remek önbizalmi töltet adhatott a Gladbach otthonában lehozott 1-0-ás győzelem.

fotó: archív

A vendég Augsburg is remek hangulatban érkezik a meccsre, hiszen legutóbbi meccsükön 3-0-ra gyepálták el a közvetlen rivális Frankfurtot. Sokáig a radar alatt repültek Manuel Baum fiai, akik immár karnyújtásnyira, számosítva 6 egységre vannak Európától, amiért borítékolható, hogy foggal-körömmel küzdenek majd a hátralévő fordulókban. 

Ami aggasztó lehet, hogy legutóbbi három túrájukról csak egy pontot tudtak elhozni, és ha a Bikák elkapják a fonalat a Red Bull Arénában, akkor csak a kontrákban bízhatnak majd Gregoritschék. Pechjükre sérülés miatt hiányozik majd a csapat izlandi házi gólkirálya, a 11-nél járó Finnbogason és Jeffrey Gouweleeuwre sem számíthat a mester. Baum az előzetesek alapján egy alapvetően védekezőbb, kontrákra építő 4-2-3-1-ben küldi majd pályára a csapatát.

Augsburg#ger-augsburg#5

Az utóbbi hetek teljesítményét elemezve tehát egyáltalán nem számítunk diadalmenetre a hazaiak részéről, azonban mivel minőségileg sokkal erősebb keretük, az éledezés jeleit mutatta, saját közönségükkel megtámogatva ha nem is nagy arányban, de behúzhatják a pénteki párharcot.

RB Leipzig - Augsburg - Hazai és kevesebb
hatharom.com
1X2 + GÓLSZÁM 3,5 
@2.40
Fogadási határidő: 20:30
[2544104] 2018-02-09 20:30:00 RasenBallsport Leipzig - Augsburgx;
239384