Konferencia Liga

Így adják a fogadóirodák a Fradi továbbjutását az Olimpiakosz ellen

Sorsoltak a nemzetközi kupákban, a Fradi az Olimpiakoszt kapta ellenfélül.

Hétfőn tartották az UEFA-sorozatok tavaszi menetrendjének sorsolását, a Ferencváros révén pedig idén is volt magyar klub az érdekeltek között. 

Bár a Ferencváros veretlenül zárt az Konferencia Liga csoportkörét, a zöld-fehérek a Fiorentina mögött 'csak' a második helyen végeztek a csoportban, így a kiírás értelmében az már korábban tudható volt, hogy ellenfélként az Európa Liga csoportköréből érkező csapatok közül fog egyet kapni. 

Nos, Fortuna ezúttal nem volt annyira kegyes a Ferencváros csapatához, hiszen az egyik legnehezebb ellenfelet, az Olimpiakosz Pireusz csapatát sorsolta mellé. 

Az Olimpiakosz az EL A-csoportjában szerepelt, ahol végül 7 pontot tudott szerezni, ez viszont nem volt elég ahhoz, hogy megelőzze a két topligás ellenfelet, nevezetesen a West Hamet és a Sallai Rolandot foglalkoztató Freiburgot. 

 

Mit kell most tudni az Olimpiakoszról? 

Bár az Olimpiakosz nevét aligha kell bárkinek is bemutatni, azért a történethez hozzátartozik, hogy a pireuszi csapat nem a legjobb éveit éli mostanság. Bár 2010 és 2017 között zsinórban hét bajnoki címet is begyűjtött - sőt, 1997 és 2017 között a 21 bajnoki idényből 19-szer szerzett aranyérmet !! - majd 2020 és 2022 között újabb zsinórban három bajnoki cím került a klubvitrinbe, a tavalyi szezonban letaszították a tróntól és csak a harmadik helyen végzett az AEK és a PAOK mögött. Idén sem annyira remekel a csapat, hiszen a görög Szuperligában csak a egyedik helyen áll, hátránya 4 pont a listavezető PAOK mögött. 

Az Olimpiakosz ezzel együtt is jóval nagyobb klubnak számít, mint a Ferencváros. A pireuszi csapat keretének piaci értéke több mint 100 millió euró a Transfermarkt szerint és bár igazi világsztár nincs most a keretben, azért rutinos és minőségi játékosból nincsen hiány. 

 

Egyenlő továbbjutási esélyek? 

A kétfelvonásos párharc első találkozóját majd február 15-én Görögországban rendezik, egy héttel később pedig jön a budapesti visszavágó. Ez a felosztás inkább a Ferencvárosnak kedvezhet, ugyanakkor az odavágón nagyon 'észnél kell' lennie, hiszen a pireuszi stadion az egyik legforróbb hangulatú aréna (is tud lenni) a kontinensen. 

Az biztosan nem jön jól a Fradinak, hogy a görög élvonalban február 12-én oldják fel a hónapokig tartó zárt kapus időszakot, vagyis egy focira "kiéheztetett" szurkolótábor várja majd a magyar bajnokot. 

A fogadóirodák közül páran nem sokkal a sorsolás után ki is jöttek az első szorzókkal, némi meglepetésre (?) pedig az látható, hogy nagyjából egyenlő esélyekkel kínálják a két együttes továbbjutását. 

A Magyarországról nemrégiben kivonult bukméker például teljesen egál oddsokat adott a csapatoknak, a Fradi és az Pireusz továbbjutása is 1.91-es szorzóval fogadható. Máshol picit nyíltabb az olló, de a magyar bajnok továbbjutási esélyei itt is közel azonosak a görög csapatéval. 




✅Olimpiakosz Pireusz@1.81 

✅ Ferencváros@2.00