Bajnokok Ligája

Ezen a Sevillán már tényleg csak a csoda segíthet

Nyeretlenség, kilátástalanság, szurkolók hiánya és sérüléshullám - lehetetlen helyzetben az Európa Liga címvédője.

A legtöbb csoporthoz hasonlóan még a B jelű kvartettben is akad eldöntésre váró kérdés, no nem a BL-továbbjutók között. Az Arsenal csoportelső, a PSV második, így egyedül az a kérdés, hogy a Lens vagy a Sevilla jut-e az Európa Ligába. Ha a spanyolok nyernek, címet védhetnek, minden más esetben a franciák örülhetnek. Lássuk az esélyeket!

 

Mindkét csapat számára mentsvár lehet a 3. hely megszerzése, így szó sem lehet arról, hogy ezek a csapatok legyintenének az EL-továbbjutásra. Ha anyagilag nem is jelent hatalmas tételt számukra, azért presztízsben nem elhanyagolható, hiszen a franciák ritkán élik meg a kupatavaszt, míg a Sevilla a sorozat egyeduralkodójának számít.

Mivel a felek a bajnokságból aligha vívhatják ki a BL-indulást, akár ilyen távlati céljaik is lehetnek, habár a Lens esetében azért javuló formáról beszélhetünk a Ligue 1-ben. Az utolsó tíz bajnokiján 22 egységet szerző gárda menetel a tabella első fele irányába, ugyanakkor a BL-ben így sem sikerült megszorongatnia a PSV-Arsenal kettőst.

Noha a hazaiaknak is akad hiányzójuk, azért így is sokkal jobban állnak, mint az ebben a kérdésben is hihetetlenül rossz állapotban lévő Sevilla. Az andalúzoknál az edzőváltás sem ért semmit, Diego Alonso mester sem képes nemhogy csodát tenni, de tűrhető pályára sem visszaállítani a Sevillát.

A Sevilla szeptember 26-a óta csupán két meccset nyert, mindkettőt sokadik ligás kupacsapattal szemben. Igaz, hogy sok döntetlen ékesíti az eredménysort, és kiesési problémái aligha lesznek az Európa liga címvédőjének, valaminek akkor is változnia kell Sevillában - ehhez viszont olyan eredmény kell, ami idén még nem fordult elő, vagyis fontos tétmeccset nyerni idegenben.

De ha már a hiányzókat említettük... Suso és Lamela sérültek, Ocampos és Fernando pedig eltiltott, míg a kérdőjelesek táborában Mariano Díaz, Nianzou, Jesús Navas, Badé és Acuna nevéét is ott találjuk, így alighanem még az uruguayi mester számára is talány, kit küld majd gyepre kedden kora este.

A Sevilla dolgát tovább nehezíti az is, hogy a sorozatos szurkolói rendbontások miatt a francia kormány nem engedélyezte a vendégszurkolók beutazását az országba, így papíron csak Lens-fanatikusok lesznek a stadionban.

Noha Alonso többször is elmondta az elmúlt hetekben, hogy a csapata többre képes és előbb-utóbb ezt a pályán is látnia kell mindenkinek, továbbra is várat magára az áttörés. Hiába van egy En-Nesyri, Rakitic, Mir vagy Gudelj még így is a kezdőben, képtelen minőségi és főleg eredményes futballt játszani a Sevilla.

Nehéz meccsre számítunk, ahol ezúttal nem lesznek annyit tűz alatt a kapuk. Mindkét csapat rendkívül keveset vállalkozik a BL-ben, és ugyan az odavágón 9 lövés is eltalálta a kaput, erre most nem számítunk. A Sevilla kell kezdeményezzen, de közel sem biztos, hogy egy percig is továbbjutásra áll majd, így az óvatos francia futball kevés lövésben mutatkozhat majd meg.

 


✅ Tipp #1: Lens 4.5 kaput eltaláló lövés alatt @ 2.10

 

✅ Tipp #2: 26.5 kapura lövés alatt@ 1.70

 

Fogadási határidő: december 12. 18:45